Beylikdüzü Yeni Bir Meydana Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Beylikdüzü Yeni Bir Meydana Kavuştu

Beylikdüzü'nde altından iki şeritli metrobüs yolu ve gidiş geliş toplam 10 şerit yol geçen meydan halkın kullanımına açıldı.

02.01.2012 14:25

Beylikdüzü'nde altından iki şeritli metrobüs yolu ve gidiş geliş toplam 10 şerit yol geçen meydan halkın kullanımına açıldı.

Beylikdüzü Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Beylikdüzü- Avcılar arasındaki metrobüs çalışmalarıyla birlikte başlayan meydan inşaatı, tamamlanma aşamasına geldi.

Beylikdüzü'ne yeni bir çehre kazandıran ve iki ilçeyi birbirine bağlama özelliği taşıyan, D-100 karayolunun üstüne kurulan meydanın altından iki şeritli metrobüs yolu ve gidiş geliş toplam 10 şerit yol geçerken, meydanın üstü bölümü halkın kullanımına açıldı. Vatandaşlar meydanın altından kalkacak metrobüslerin duraklarına bu alandan inebilecek.

Yaklaşık 10 bin metrekarelik bir büyüklüğe sahip alan meydan bitirildikten sonra özellikle vatandaşların toplanma alanına dönüşmesi bekleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, meydan inşaatıyla birlikte ilçenin yepyeni bir çehreye kavuştuğunu ve meydanda yapılacak düzenleme çalışmalarıyla alanın çok kullanışlı bir toplu yaşam alanı haline geleceğini belirtti. Uzun, meydan inşaatının tamamen bitmesinin ardından alanın çeşitli proje ve yeşil alanlarla değerlendirileceğini ifade etti.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beylikdüzü Yeni Bir Meydana Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement