Beypazarılı Avcılardan Yeni Düzenleme Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Beypazarılı Avcılardan Yeni Düzenleme Tepkisi

Beypazarılı Avcılardan Yeni Düzenleme Tepkisi

ANKARA (AA) Beypazarı Genç Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Ramazan Bunarcıoğlu, Merkez Av Komisyonu (MAK) kararına göre kendi bölgelerinde avlanamadıklarını ve bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerketiğini ifade etti.

02.11.2013 15:41

ANKARA (AA)- Beypazarı Genç Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Ramazan Bunarcıoğlu, Merkez Av Komisyonu (MAK) kararına göre kendi bölgelerinde avlanamadıklarını ve bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerketiğini ifade etti.

Bunarcıoğlu ve beraberindeki avcılarla yeni av sezonuna yönelik düzenlemelere tepki göstererek ava gidemediklerini, gittikleri takdirde cezalı durma düşeceklerini bildirdi.

Dernek Başkanı Bunarcıoğlu, yaptığı açıklamada, bugün başlayan av sezonu dolayısıyla ilçedeki avlanma limitlerinin artırılıp tamamının genel avcıya tahsis edilmesini eleştirerek bu kararın avlanma alanındaki kekliğin kökünün kurutulmasına yol açacağını öne sürdü.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce sezonun açılacağı hafta sonu avlanma limitlerinin tamamının genel avcıya, yani Türkiye geneli avcısına tahsis edildiğini belirten Bunarxıoğlu,  "Burada yerel avcı hiçe sayıldı. Avcılarımız yapılan bu haksızlık karşısında tepkisini ortaya koydu. Bunun bir hata olduğunu ve alınan bu yanlış karardan dönülmesini istedik. Birçok yetkili ile görüştük. Düzeltecekleri yere, hata üstüne daha büyük hata ile karşılık verdiler" diye konuştu.

Beypazarı Gönen Bayırı avlağında haftasonu avlanmaya müsaade edilmediğini dile getiren Bunarcıoğlu," Burada MAK büyük bir yanlışlık yaptı. Burnumuzun dibindeki avlanma sahasını Beypazarı avcısına kapatırken, Türkiye genelinden gelen avcılara açtılar. Biz sadece hafta içi avlanabilecekmişiz. Hafta içi kim ava gidiyor ki bizler de gidelim" şeklinde konuştu.

Öte yandan av sezonunun bu gün başlamasının ardından Beypazarı Kırbaşı bölgesi köylüleri de konudan oldukça rahatsız olduklarını belirtti. Kapullu köyü sakinlerinden bir grup da köy yolunu kapatarak avcıları hamam bölgesine sokmadılar.

Bölge avlanmaya tamamen kapatılsın

Kırbaşı Belediye başkanı Mustafa Atak, yapılan hatadan bir an öncesi dönülmesi gerektiğini söyledi.

"Merkez Av Komisyonu'nun (MAK) daha önce açıkladığı karar yerinde bir karardı" diyen Atak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha önce alınan karar sonradan değiştirilmiş ve limitler artırılmış. Biz bölgenin her zaman avlanmaya kapatılmasını istiyoruz. Çünkü bölgemiz tarıma dayalı ekonomisiyle öne çıkmaktadır. Bu nedenle Keklik'in süne ve kımıl mücadelesinde etkin rol oynadığını artık hepimiz biliyoruz. Bu nedenle bölgenin tamamının avlanmaya kapatılmasını istiyoruz. Bölgenin 32 gün avlanmaya açık kalması, 115 dolayında avcının avlanması ve kotanın 7 binlere çıkarılması, burada kekliğin kökünün kazınması demek" dedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beypazarılı Avcılardan Yeni Düzenleme Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement