BİLDEF'ten Sağduyu Çağrısı - Son Dakika
Yerel

BİLDEF'ten Sağduyu Çağrısı

BİLDEF\'ten Sağduyu Çağrısı

Bursa İl Dernekleri Federasyonu son günlerde IŞİD bahanesiyle yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili olarak sağduyu çağrısında bulundu.

13.10.2014 11:26  Güncelleme: 15:23

BURSA AA) - Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) son günlerde IŞİD bahanesiyle yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili olarak sağduyu çağrısında bulundu.

BİLDEF Başkanı Mustafa Dursun Anadolu Kültür Merkezi'nde yaptığı basın açıklamasında, Kobani'ye destek bahanesiyle yaşanan eylemlere karşı herkesin sağduyulu olması gerektiğini söyledi.

Olayların kaynağı dışarıda olmasına rağmen yurt içindeki uzantılarının ülkenin karıştırılması ve beraberliğin bozulması için çalıştığını belirten Dursun, şunları kaydetti:

"Sınırlarımız dışında komşu ülkelerde meydana gelen şiddet olaylarını bahane ederek okul ambulans, kamu kurum ve kuruluşlarını iş yerlerini yakma, tahrip etme Atatürk büstlerine, bayrağımıza saldırıları ve sokakların kan gölüne dönüştürmeye yönelik girişimleri asla tasvip etmiyoruz. Türk, Kürt, Laz, Çerkez ve ismini sayamadığımız birçok etnik unsur asırlardır bu coğrafyada kardeşlik bağları ile birbirine kenetlenmiş, kardeşlik ruhu, kardeşlik hukuku içerisinde hareket etmişlerdir. Anadolu'da bin yıldır birlikte yaşadığımız, ortak geçmişe, ortak tarihe, ortak kültüre sahip olduğumuz kardeşlerimizi kardeşlik duyguları içerisinde hareket etmeye ve her türlü şiddet olaylarından uzak durmaya davet ediyoruz."

Ülkenin ekonomik seviyesi yükseldikçe, huzur ve güven ortamı artıkça birilerinin rahatsız olduğuna dikkati çeken Dursun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocuklarımıza daha güzel bir ülke bırakmak, onların geleceğe daha güvenli ve huzurlu bakmalarını sağlamak için siyasi parti temsilcilerinin, sivil toplum örgütlerinin, vakıfların, derneklerin ve toplumun her kesiminden bu tür oyunlara karşı sağduyulu olmaya kışkırtıcı ve karıştırıcı bir dil kullanmaya çağırıyoruz. Unutulmamalıdır ki hepimiz aynı gemi içerisindeyiz. gemiye verilecek zarar hepimize verilmiş olacak. Gemi batarsa hepimiz batarız. Bursa'da faaliyet gösteren 29 il hemşehri derneğinin oluşturduğu il dernekleri federasyonu olarak ülkemiz üzerinde oynanan oyunları, birlik ve beraberliğimizi bozacak her türlü sokak eylemlerini lanetliyor ve kınıyoruz." - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel BİLDEF'ten Sağduyu Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement