Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'ne Rekor Başvuru - Son Dakika
Yerel

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'ne Rekor Başvuru

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi\'ne Rekor Başvuru

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine 2015-2016 yılının kayıt döneminde yüzde 98,6’lık orana ulaşarak, rekor bir başvuru gerçekleştirildi.

27.07.2015 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine 2015-2016 yılının kayıt döneminde yüzde 98,6'lık orana ulaşarak, rekor bir başvuru gerçekleştirildi.

Konu hakkında, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden yapılan açıklamada, fakülte ve yüksekokullarına yerleştirilen öğrenci sayıları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandığı, buna göre toplam 4 bin 336 öğrencinin yerleştirildiği belirtildi. Açıklamada, "Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin doluluk oranı ise normal kayıt döneminde yüzde 98,6 gibi rekor bir oranla gerçekleşmiştir. Bu oranın ek kontenjanlar ile birlikte yüzde 100 olarak gerçekleşeceği tahmin edilen Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi en çok tercih edilen üniversiteler arasında yerini almış bulunmaktadır, Ek kontenjan ve yaklaşık 500 yüksek lisans ve doktora öğrencisinin de önümüzdeki günlerde kayıt yaptıracağı düşünüldüğünde 2015-2016 eğitim öğretim yılında yaklaşık 5 bin yeni öğrencinin geleceği Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin öğrenci sayısı 17 bin 500 civarında olması tahmin edilmektedir. Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin 2 bin 628 İl merkezine bin 708 ise ilçelere yerleştirilmiştir. Böylece personel ve diğer paydaşlarla 20 binin üzerinde bir üniversite yapılanması gerçekleştirilmiş olmaktadır" denildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'ne Rekor Başvuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement