Bilecik'te, Kentsel Dönüşüm Projesi - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te, Kentsel Dönüşüm Projesi

Bilecik\'te, Kentsel Dönüşüm Projesi

Bilecik Belediye Başkanı Yağcı, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Cumhuriyet ve İstiklal mahallelerindeki mülkler üzerinde bulunan tapu şerhlerinin kaldırıldığını bildirdi.

19.03.2014 18:08

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Cumhuriyet ve İstiklal mahallelerindeki mülkler üzerinde bulunan tapu şerhlerinin kaldırıldığını bildirdi.

Yağcı, yaptığı açıklamada 2 yıldır çalışmaları sürdürülen kentsel dönüşüm projesinin Mart ayı belediye meclis toplantısında iptal edildiğini hatırlattı. Kentsel dönüşüm projesi hakkında vatandaşların istek ve rızasını hep ön planda tuttuklarını dile getiren Yağcı, şunları söyledi:

"Bugün Bilecik gerek alt yapıda gerçekleştirilen köklü değişikliklerle gerek kültürel ve sosyal gerekse kentlilik bilinci ve yaşam şartlarının daha da iyileştirilmesi yönünde atılan adımlarla etrafındaki büyük iller arasında konumunu en iyi şekilde belirlemeyi bilmiştir. Sizlerin can güvenliği içerisinde yaşayabilmeniz, mülkiyetlerinizi ekonomik anlamda daha verimli kullanabilmeniz için kentsel dönüşüm ile ilgili bir çalışmaya, belediye meclis üyelerimizin tüm parti meclis üyelerinin oy birliğiyle almış olduğu kararla başladık. Yine belediye meclisimizin görüşünden de geçerek, yaptığımız çalışmalar neticesinde proje ve teklifleri sizlere sunduk. Yapılan görüşmeler ve istişareler sonucunda, kentsel dönüşümün devam etmesi için koyduğumuz yüzde 60 kabul oranına ulaşmadığını tespit ettik. Bu karar doğrultusunda Tapu Sicil Müdürlüğü'nün 18/03/2014 tarihli 1859 sayılı yazısına istinaden İstiklal ve Cumhuriyet mahallelerimizdeki mülkiyetlere sahip olan vatandaşlarımızın kentsel dönüşüm kararıyla konulan şerhler kaldırıldı. Hemşehrilerimiz mülk sahibi olarak, mülkleri üzerinde istedikleri gibi tasarruf edebilir." - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'te, Kentsel Dönüşüm Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement