Bilecik'te 'Matematikten Etkilenen Sanat' Projesi - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te 'Matematikten Etkilenen Sanat' Projesi

Bilecik\'te \'Matematikten Etkilenen Sanat\' Projesi

Deniz, bu tür ziyaretlerin ülkeler arasında dostlukların pekişmesi ve farklı kültürlerini tanıması açısından önemli olduğunu söyledi.

05.05.2012 13:42

Bozüyük Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin "Matematikten etkilenen sanat" projesi kapsamında İtalya ve Macaristan'dan Bilecik'e gelen öğretmen ve öğrenciler, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz'i ziyaret etti

Deniz, bu tür ziyaretlerin ülkeler arasında dostlukların pekişmesi ve farklı kültürlerini tanıması açısından önemli olduğunu söyledi. Bilecik'in, Osmanlı Devleti'nin kurulduğu, Kurtuluş Savaşı'nın kazanıldığı topraklar olduğunu anlatan Deniz, "Bilecik, Türk insanının önem ve değer verdiği bir şehirdir. İtalya ve Macaristan heyetini burada görmekten mutlu olduk. Farklı ülkelerle kültür alışverişinde bulunmaktan mutluyuz. Birbirimizi tanıdıkça daha güzel ilişkiler içerisinde olacağız. Bu dostluklar barış içerisinde yaşamamıza katkı sağlayacaktır" dedi.

Okul Müdürü Metin Erdiç de, bu proje ile matematiğin sadece formüllerden ve mantıktan oluşmadığını, modellerden, simetriden, yapılardan, şekillerden ve güzellikten oluştuğunu göstermek istediklerini kaydetti. Öğrencilerin matematik bilgilerini ölçmek maksadıyla proje sonunda matematik quizi yapılacağını anlatan Erdiç, şöyle konuştu:

"Matematiksel kavramların doğadaki özdeşleriyle veya etrafımızdaki normal şeylerle olan bağını anlatan kısa bir belgesel filmi hazırlanacak. Bu film gelecekte bir öğretim materyali olarak kullanılabilecek. Ortaklık, öğrencilere matematik bilgilerini sanatta kullanma imkanı vererek, eğitime sanat yoluyla katkıda bulunacaktır. Projenin gayesi, ilgi çekici metotlar kullanarak öğrencilere matematik öğrenmenin zevkini tattırmaktır. Bu projede sanat, mimari, yabancı dil, matematik ve tarih dersleri okuyan öğrenciler bütün bu derslerdeki bilgilerini terkip olarak nasıl kullanılacağını görecekler. Proje ortaklarının çoğunun öğrencileri ekonomik sıkıntıları olan ailelerin çocuklarıdır. Bu ortaklık onlara farklı kültürleri, gelenekleri, yeni yerleri, tanıma fırsatını verecek ve kişisel olarak gelişmelerine katkı sağlayacaktır. "

Vali Yardımcısı Deniz, gruba ili tanıtıcı broşür ve çeşitli hediyeler verdi.

(MŞ)

05.05.2012 13: 21: 20

TSI

NNNN - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik'te 'Matematikten Etkilenen Sanat' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement