"Artık Hangi Öğrencimiz Neyi Tercih Etmek İstiyorsa Etsin" - Son Dakika
Yerel

"Artık Hangi Öğrencimiz Neyi Tercih Etmek İstiyorsa Etsin"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "4+4+4 düzenlemesiyle eğitimde demokrasi ortamını getirdik." dedi.

19.09.2014 17:37  Güncelleme: 18:00

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "4+4+4 düzenlemesiyle eğitimde demokrasi ortamını getirdik. Artık hangi öğrencimiz neyi tercih etmek istiyorsa etsin" dedi.

Gebze Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışında konuşan Işık, yaptıkları dersliklerden, laboratuvarlardan, atadıkları öğretmenlerden bahsetmeyeceğini ama bir imam hatip lisesinin açılışında bir konuyu vurgulamadan geçemeyeceğini söyledi.

2002 yılına gelindiğinde imam hatip liselerinin adeta ağladığını, buralara insanlar çocuklarını göndermesin diye adeta önlerine setler çekildiğini dile getirerek, "Eğer imam hatip dışındaki okuldaysan puanın 0.8 katsayıyla çarpılıyordu, imam hatip talebesiysen puanın ise 0.3'le çarpılıyordu. Bu, tam bir vehametti" diye konuştu.

Işık, bugün öğrencilerin arzu ederlerse orta okulda ve lisede başörtüleriyle okuyabildiğini, o günlerde üniversite kapılarından dahi başörtüyle girmenin mümkün olmadığını belirterek, "4+4+4 düzenlemesiyle eğitimde demokrasi ortamını getirdik. Artık hangi öğrencimiz neyi tercih etmek istiyorsa etsin. İsteyen Kur'an-ı Kerim'i tercih etsin, isteyen matematik uygulamalarını tercih etsin. Kim neyi tercih ediyorsa etsin ve biz ona göre gençlerimize eğitim imkanı ve fırsatı sunalım. İsteyen imam hatibe gitsin, isteyen endüstri meslek lisesine gitsin, isteyen kız meslek lisesine gitsin, isteyen anadolu lisesine gitsin ama hiçbir yavrumuz liseyi bitirdiği zaman üniversitenin kapısında bir ayrımcılığa tabi tutulmasın" ifadesini kullandı.

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nü Gebze Teknik Üniversitesi'ne dönüştüreceklerini açıklayan Işık, "Komisyondan geçti, inşallah ekim ayında meclis açılır açılmaz Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda da görüşülecek, inanıyorum ki milletvekillerimizin desteğiyle Gebze Teknik Üniversitesi hayata geçmiş olacak" dedi.

Fikri Işık, iktidarları döneminde çok sayıda derslik yaptıklarını, öğretmen sayısını ikiye katladıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğitimde aslolan niteliktir. Biz eğitimde niteliğimizi artırmak durumundayız. Milli Eğitim Bakanımızın ve Bakanlığımızın çok önemli çalışmaları yaptığını ve birbir hayata geçirdiğini biliyoruz. Ancak üzerinde en çok durmamız gereken eğitimdeki alan, değerler eğitimidir. Biz yavrularımızı çok küçük yaşlardan itibaren insanını seven, vatanını seven, başkasına yardım etmeyi ibadet sayan, tebessümü sadaka olarak anlayan bir anlayışla yetiştirmek durumundayız. Gelişmiş bütün eğitim sisteminin ana unsuru değerler eğitimidir. Bu dönem artık Türkiye'de değerler eğitimine daha fazla yoğunlaşmak durumundayız. İnşallah bu değerler eğitimi konusu, eğitim sistemimizin bundan sonraki en önemli önceliği olacak."

Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın Hatay'a atandığını hatırlatan Işık, şunları kaydetti:

"Kocaeli aslında valiler açısından hep şanslı oldu. Kocaeli'ne hiç zayıf vali gelmedi ama inanın Ercan beyin son 4,5 yıldaki performansı Kocaeli'nin gelişmesine çok büyük katkı sağladı. Gece gündüz çalışma irade ve azmi, olayları bizzat yerinde takip etmesi, bürokrasiyi son derece maharetli şekilde sevk ve idare etmesi gerçekten Kocaeli'ne çok kısa zamanda çok önemli eserlerin kazandırılmasına sebep oldu. Önümüzdeki Cuma itibariyle Hatay'da göreve başlayacak. Valimize hem şahsım adına hem de Kocaeli halkı adına teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından protokol üyeleriyle açılış kurdelesini kesen Işık, daha sonra okulu gezdi. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Artık Hangi Öğrencimiz Neyi Tercih Etmek İstiyorsa Etsin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement