Bilim ve Teknoloji Merkezi İnovasyon Fuarı'nda - Son Dakika
Yerel

Bilim ve Teknoloji Merkezi İnovasyon Fuarı'nda

Bilim ve Teknoloji Merkezi İnovasyon Fuarı\'nda

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği teknik meslek liselerinin projeleri, 'İnovasyon Türkiye Fuarı'nda bilim meraklıları ile buluştu.

05.11.2012 16:35

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği teknik meslek liselerinin projeleri, 'İnovasyon Türkiye Fuarı'nda bilim meraklıları ile buluştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Bursa'nın vizyon projesi olarak değerlendirdiği Bilim ve Teknoloji Merkezi aracılığı ile desteklenen buluşların sergilendiği stantta, 'Simitmatik (Simit Otomatı)', 'Abdest Ayak Destek Aparatı', ve 'Rüzgar Yönlü Baca' projeleri ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

1. İnovasyon Türkiye Fuarı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türk Patent Enstitüsü'nün desteği ile organize edildi. Fuarda, her sektörden 500'ün üzerinde orijinal proje, ürün, patent ve buluş ilk kez sergilendi. Dünyaca ünlü inovasyon gurusu Prof. Lord Kumar Bhattacharyya tarafından yapılan açılışa Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da katıldı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde gerçekleşen yarışmalarda derece alan buluşlar Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bilime desteğiyle hayat buluyor. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi bünyesinde yer alan birden çok bilimsel kulüp tarafından destekleniyor.

Hürriyet Endüstri Teknik Meslek Lisesi öğretmenlerinden İlhami Aran ve Semih Aydın, patenti kendilerine ait olan buluşlarını ses getiren bir kampanyayla satışa çıkardı. Bursa'ya okul yaptırmak isteyen kişi ve kurumlara buluşlarının patentini ücretsiz olarak verileceğini açıklayan Aran, amaçlarının eğitime desteği arttırmak olduğunu söyledi. Pazar gününe kadar İstanbul Fuar Merkezi'nde açık olan 1. İnovasyon Türkiye Fuarı'nda 500'den fazla kaşif buluşlarını sergiliyor.

(MŞ)

05.11.2012 16: 13: 58

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilim ve Teknoloji Merkezi İnovasyon Fuarı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement