Bilimsel Eczacılığın 174. Yılı Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Bilimsel Eczacılığın 174. Yılı Kutlanıyor

Bilimsel Eczacılığın 174. Yılı Kutlanıyor

Hemşireler Günü ve Bilimsel Eczacılığın 174. yıl dönümü nedeniyle çalışan sağlık personeli ve Eczacılar, Vali Erdoğan Bektaş'ı ziyaret etti.

15.05.2013 09:36  Güncelleme: 09:46

12 Mayıs Hemşireler Günü ve Bilimsel Eczacılığın 174. Yıldönümü nedeniyle çalışan sağlık personeli ve Eczacılar, Vali Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Halk Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Uyanık, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Şengül Alper, 26. Bölge Kastamonu Ezacılar Odası Başkanı Ümran Pelenkoğlu, Sağlık Müdürlüğü hemşireleri ve Eczacılar Odası üyeleri katıldı.

Burada açıklamada bulunan Vali Erdoğan Bektaş, "Sizin duygularınızı yansıtmanız gereken bir iş, hangi şartlar içerisinde olursa olsun karşınızdaki hastanın duygularına göre davranmak zorundasınız, kutsal bir hizmet, mutlaka yapılması gereken bir hizmet ve yapılıyor. Eczacılarımıza gelince onlara da teşekkür ediyoruz, Türkiye son yıllarda çok sık uygulama değiştirdi. Tabi onlarda sektörün bir parçası onlarsız bu iş olmaz. Sosyal harcamaların bütçeye yükü tabi her geçen gün büyüyor. Biz Türkiye olarak çok iyi durumdayız. Özellikle şu son dönemde yapılan hastalıkta dönüşüm projesi adı altında yapılan işler gerçekten çok önemli, yapanlara da çok teşekkür ediyoruz. Ben sizlerinde gününüzü ve haftanızı kutluyorum" dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk ise, "Ezacılar Günü, Türkiye'de Modern Ezacılar Eğitiminin başladığı gün olarak kutlanıyor. İlimizde 114 tane serbest Ezacımız var. Çankırı, Karabük, Kastamonu ortak olarak Kastamonu'da odamız. Yine aynı şekilde Florans Naytingel Dünya Modern hemşireliğin kurucusu Florans Naytingel'in Türkiye'de Kırımdaki hastaları tedavi ettiği doğum günüdür. Bu münasebetle "Dünya Hemşireler Günü" kutlanmaktadır. İlimizde 628 adet hemşiremiz vardır. Biz geldiğimizden bu yana hemşire arkadaşlarımıza hastalara karşı empati yaparak hastalara yaklaşmayı tavsiye ediyoruz. Bunu aşılamaya bunu öğretmeye çalışıyoruz. Gerçektende fedakarca çalışıyor arkadaşlarımız" diye konuştu. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilimsel Eczacılığın 174. Yılı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement