Bin 274 Projeye 3 Milyon 711 Bin TL Hibe - Son Dakika
Yerel

Bin 274 Projeye 3 Milyon 711 Bin TL Hibe

Bin 274 Projeye 3 Milyon 711 Bin TL Hibe

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde 26 Haziran 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Makine ve Ekimpan Alımlarının desteklenmesi Programı kapsamında yapılan başvurular sonuçlandı.

03.09.2013 15:06

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde 26 Haziran 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Makine ve Ekimpan Alımlarının desteklenmesi Programı kapsamında yapılan başvurular sonuçlandı.

Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İlçe Müdürlüklerine 26 Haziran-22 Temmuz 2013 tarihleri arasında gerçek ve tüzel kişilerden 2 bin 717 proje başvurusu yapıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı; İl Müdürlüğünde Proje Yürütme Kurulu tarafından Tebliğ ve Uygulama Rehberi hükümleri doğrultusunda yapılan inceleme sonucunda 2715 proje başvurusunun kabul edildiğini kaydetti.

Projenin 2006 yılından beri uygulandığını hatırlatan Dallı, "Bu proje Bakanlığımızın başarı ile uygulamaya devam ettiği projelerden biri. Projenin birçok amacı var. Tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu tarım alet ve makine altyapısı yönünden güçlendirilmesi, gelir ve sosyal standartların geliştirilmesi amaçlardan biri. Bunun yanı sıra tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ise diğer amaçları" dedi.

Dallı, proje kapsamında başvuru sahiplerinin Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas yatırım tutarının yüzde 50'sinin hibe yoluyla desteklendiğini belirtti. Dallı şöyle devam etti;

"İl ve İlçe müdürlüklerimize yapılan başvurular kriterler doğrultusunda detaylı bir şekilde incelenmiştir. Yapılan inceleme neticesinde 2 proje mükerrer olması nedeniyle kabul edilmemiş, 255 proje ise başvuru sahibine ait arazinin olmaması, arazi miktarının yetersiz olması, aynı makineni daha önceki etaplarda alınmış olması ve evrak eksikliği sebepleriyle destekleme kapsamında dışında tutulmuştur."

Değerlendirmelerin çok büyük titizlikle yapıldığına vurgu yapan Dallı geçerli olan 2 bin 461 projenin ilçe bazında makine ekipman çeşidine göre puan sıralamasının yapıldığını ve Antalya'ya tahsis edilen ödeneğin ilçelerin tarım potansiyeli, üretim deseni, makine ekipman alımlarından daha önceki yıllarda yararlanma oranı, başvuru sayısı, kullanım sıklığı dikkate alınarak ilçe bazlı dağıtımın gerçekleştirildiğine işaret etti.

Dallı değerlendirme neticesinde 2013 yılında makine ekipman alımlarının desteklenmesi programı kapsamında bin 274 proje için 3 milyon 711 bin 611 TL ödeme yapılacağını kaydetti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bin 274 Projeye 3 Milyon 711 Bin TL Hibe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement