Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce, hayvancılık yapan 443 kişiye canlı hayvan nakli, pasaport, küpeleme ve hayvan alım-satımı konusunda eğitim verildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği" ile "Canlı Hayvan Ticareti Yapan Satıcıların Çalışma ve Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliği"nin yürürlüğe girmesi nedeniyle, canlı hayvan nakli yapan araç sürüsü ve bakıcılarına, "Sürücü-Bakıcı Yeterlilik Belgesi", hayvan nakliyesi ile uğraşanlara "Nakliyeci Yetki Belgesi", hayvan refahı ve korunmasına ilişkin standartları taşıyan nakil araçlarına "Nakil Aracı Onay Belgesi" ve satıcılara "Çalışma İzin Belgesi" alma zorunluluğu getirildiği hatırlatıldı.
İlgili mevzuatlar gereği 2014 yılından itibaren canlı hayvan nakillerinde problem yaşanmaması için yetiştiricilerin eğitimi ve sertifikalandırılması çalışmalarının başlatıldığının belirtildiği açıklamada, şimdiye kadar 443 kişiye nakillerde hayvan refahı, canlı hayvan satıcılığı, nakillerde hayvan davranışlarının etkileri, pasaport, küpeleme ve hayvan alım-satım işlemleri konusunda eğitim verildiği kaydedildi.
Eğitim ve sertifikalandırma eğitimlerine devam edileceğinin de belirtildiği açıklamada, "Bu amaçla il merkezi ve ilçelerimizde yetiştiricilerimize yönelik eğitimler düzenlemiştir. Eğitim çalışmalarımızın ilk bölümü tamamlanmıştır. Ayrıca il ve ilçe müdürlüklerimizde görevli tüm veteriner hekimlere 29 Kasım 2013 tarihinde aynı eğitimler verilecektir. Eğitim çalışmaları tamamlandıktan sonra eğitime katılıp gerekli şartları sağlamış olan yetiştiricilerimize sertifikaları verilecektir" denildi. - Bingöl
Son Dakika › Yerel › Bingöl'de 443 Kişiye Hayvancılık Eğitimi Verildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.