Birecik, OSB İle Büyüyor - Son Dakika
Yerel

Birecik, OSB İle Büyüyor

Birecik, OSB İle Büyüyor

Birecik Ticaret ve Sanayi Odası,sanayicileri ve potansiyel yatırımcıları bir araya getirerek durum değerlendirmesi yaptı.

05.11.2013 11:04  Güncelleme: 17:18

Birecik Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen toplantıya; Birecik OSB Yönetim Kurulu Üyeleri, Birecik OSB'de yatırım yapmayı planlayan şirket yetkilileri, Birecik TSO üyeleri, bazı kurum yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Birecik TSO Yön. Kur. Başkanı Müslüm Acar, Birecik için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını ve kendilerine güvenen esnafı mahcup etmeyeceklerini dile getirerek "Biz göreve geldiğimiz ilk günden bu yana Birecik ilçemize hizmette hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık ve kaçınmayız. Malum olduğu üzere Organize Sanayi bölgeleri o yerleşim yerinin gelişmesinde çok önemli yere sahiptir. Biz de bunun bilincinde olarak OSB'mizin bir an an önce faaliyete geçmesi için mesai harcıyoruz. Bu konuda bizlere her türlü desteği veren Kaymakamımız Sayın Fehmi Sinan Niyazi'ye de ayrıca çok teşekkür ediyorum. OSB ilçemizdeki işsizlik sorununu çözerek ilçeye çağ atlatacağına inanıyorum" dedi.

GÜLER: 6. BÖLGENİN AYRICALIĞINI DEĞERLENDİRMELİYİZ

Katılımcıların OSB durumu ve devletin teşvikleri hakkında sorularını cevaplayan Birecik OSB Müdürü Kerim Güler ise 6. Bölgenin ayrıcalıkları hakkında da kısa bilgi vererek "OSB geç kalınmış bir değerdir. Yıllardır farklı sebeplerden dolayı kurulamayan Birecik OSB, çok kısa bir süre içerisinde ciddi mesafeler kat ederek sona doğru yaklaşılmıştır. Bu konuda desteklerini her daim hissettiğimiz Sayın Kaymakamımız ve Ticaret Odası yönetim kurulu üyelerine ve başkanı Müslüm Acar'a teşekkür ediyorum. Bu kısa süre içerisinde Birecik'i cazibe merkezi haline getiren Birecik OSB, Türkiye'nin farklı şehirlerindeki prestijli markaları da bünyesinde bulundurmaktadır. Malumunuz Birecik 6. Bölgede yer almaktadır ve devletimizin bu konuda ciddi teşvikleri vardır. Bunlarda bazıları, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi iş veren hissesi desteği, gelir vergisi stopajı desteği, yatırım yeri tahsisi, sigorta primi desteği, faiz desteği gibi" diye konuştu.

Kalkınma Ajansından uzmanların toplantıya katılarak konu hakkında daha donanımlı olarak sunum ve gösteri ile katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantıda Birecik'te Organize Sanayi Bölgesinin tamamlanması ile ilçenin ve çevre il ve ilçelerinin de hem ekonomik açılan hem de istihdam yönünde tüm yükünü kaldırarak Birecik'e çağ atlatılacağını ifade edildi.

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Birecik, OSB İle Büyüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement