Bodrumlu Minikler Deniz Müzesini Gezdi - Son Dakika
Yerel

Bodrumlu Minikler Deniz Müzesini Gezdi

Bodrumlu Minikler Deniz Müzesini Gezdi

Bodrum Barış Akay Ana Okulu öğrencileri, Bodrum Deniz Müzesini meraklı gözlerle gezdi.

20.01.2012 11:53

Bodrum Barış Akay Ana Okulu öğrencileri, Bodrum Deniz Müzesini meraklı gözlerle gezdi.

Ekim 2011'de ziyaretçilere açılan Bodrum Deniz Müzesi, Çarşamba ve Perşembe günleri öğrenciler tarafından ziyaret edilebilecek. Okulların önceden rezervasyon yaptırarak ziyaret edebilecekleri müzenin ilk konukları Şehit Barış Akay Ana Okulu öğrencileri oldu.

Okul Müdürü Ayşe Avcı Aşçı ve öğretmenleriyle müzeyi ziyaret eden anaokulu öğrencileri, müzede sergilenmekte olan, zamanında Bodrum'da balıkçı, süngerci, trol veya yolcu teknesi olarak kullanılmış 47 teknenin maketi ile süngercilerin kullandığı dalgıç kıyafetleri, eski çapalar, balık avı malzemeleri ve işadamı Hasan Güleşçi'nin bağışladığı 3 bin deniz kabuğu hakkında bilgi aldılar.Merak ettikleri soruları müze yetkililerine sordular. Teknelerin maketlerini ilgiyle izleyen, deniz kabuklarının renklerini ve görüntülerini çok beğenen devasa deniz kabuğunu merakla inceleyen minik öğrencilerin müzeden ayrılırken çok mutlu oldukları görüldü.

Çocukların görerek, yaparak, yaşayarak öğrenmelerini sağlamak amacıyla Bodrum Deniz Müzesi'ni ziyaret ettiklerini söyleyen Şehit Barış Akay Ana Okulu Müdürü Ayşe Avcı Aşçı konuşmasında şunları söyledi

"Bodrum Belediyesi'nin web sitesinden Bodrum Deniz Müzesi'nin açıldığını öğrenmiştim. Çocuklarımızın her şey gibi denizin altında neler olduğunu da merak ettiklerini biliyordum. Müze Müdürü Sema Sagat'tan da okulların haftanın belirli günlerinde ziyaret edebileceklerini öğrenince çocuklarımızı alıp müzeye geldik.

Ayrıca onların toplum yaşam kurallarını, nasıl davranılması gerektiğini de öğrenmeleri gerekiyor. Hep beraber müzeyi gezdik, çok mutlu oldukları yüzlerindeki ifadelerden, sordukları sorulardan belli. Tekne maketlerini izlerken kim yapmış, bu geminin amacı ne, nerede, ne çıkartmışlar gibi, hatta çıkarttıkları balık cinslerine kadar sorular sordular. Bunlar 5 yaş gurubu çocuklar, çok şey merak ediyorlar ve merak ettikleri her şeyi de sorarak öğrenmek istiyorlar. Deniz kabukları çok ilgilerini çekti. Kabukların renkleri, üstündeki motifleri konusunda çok sorular sordular" dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu müzenin Bodrum için büyük bir kazanım olduğunu, müze sayısının arttırılacağını söyledikten sonra okulların müzeyi alınacak randevuyla ücretsiz gezebileceklerini, müzelerden yararlanmayı genç yaşlardan öğreneceklerini sözlerine ekledi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bodrumlu Minikler Deniz Müzesini Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement