Boğalar Spor İçin Güreşti - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Boğalar Spor İçin Güreşti

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Boğalar Spor İçin Güreşti

Muğla’da geleneksel olarak kültürel etkinlikler kapsamında düzenlenen boğa güreşleri devam ediyor.

Muğla'da geleneksel olarak kültürel etkinlikler kapsamında düzenlenen boğa güreşleri devam ediyor. Hava sıcaklığının 30 derece dolayında seyrettiği Muğla'da Ula ilçesinde bu yıl 23'üncüsü düzenlenen geleneksel boğa güreşlerinin tüm geliri Ula Belediyespor için kullanılacak.

Ege Bölgesi'nin değişik illerinden gelen 120 boğa katıldı. Deste, tozkoparan, küçük orta, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinde düzenlenen güreşleri yaklaşık 5 bin kişi izledi. Sabah erken saatlerde başlayan boğa güreşleri akşam saatlerinde baş boğa güreşleri ile tamamlandı.

Güreş Tertip Komitesi Başkanı Raşit Göçmen, kültür mirası olarak devam eden güreşleri gelecek nesillere bırakmak istediklerini açıkladı. Göçmen, "Bu yılki güreşlerimiz Ula Belediyespor Kulübü adına düzenlendi. Bu güreşler geleneksel olarak devam edecek. Bu kültürü gelecek nesillere emanet etmek istiyoruz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA