Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan,
"Bolu'da yıllardır plastik esaslı brandalara izin vermiyoruz" dedi.
Ağcan AA muhabirine, Bolu'da inşaat sezonunun başladığını belirtti.
Bolu'da her yıl olduğu gibi bu yılda yapılan binaların şantiyelerini zabıta ve itfaiye ekiplerinin hem ruhsat hem de şantiyelerin uygun olup olmadığını denetlediğini belirten Ağcan, "Bolu'da yıllardır mümkün olduğunca plastik esaslı brandalara izin vermiyoruz" diye konuştu.
Bolu'da yapılan denetlemeler sonucunda iki adet branda şantiyeye rastlandığına işaret eden Ağcan, "Onların kaldırılması için süre verdik. Öyle branda şeklinde kalınan yerlerde hem ısınma sorunu oluyor hem de yangın olma ihtimali var. Onların yerine çelikten yada karavan şeklinde tekerlekli şantiyelerin kullanılmasına yetki veriyoruz. Bu şekilde görüntü kirliliğini de engellemiş oluyoruz" şeklinde konuştu.
Ağcan, sezonun açılmasıyla bu tür denetimlerin sık sık yapılacağını belirterek, "Müteahhitler de bu konuda duyarlı olmasını bekliyorum. Onlarda insan onurunu yakışır, çağdaş ve modern şantiyelerle inşat yapsınlar. Oralarda da işçilerimizi ve ustalarımızı barındırsınlar" ifadelerini kullandı.
- BOLU
Son Dakika › Yerel › Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Ağcan Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.