Bolu'da Organize Sanayi Atıkları Tesiste Arıtılacak - Son Dakika
Yerel

Bolu'da Organize Sanayi Atıkları Tesiste Arıtılacak

Bolu\'da Organize Sanayi Atıkları Tesiste Arıtılacak

Bolu Belediyesi ile Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürlüğü'nün katkılarıyla yaptırılan ön arıtma tesisi görkemli bir törenle hizmete girdi.

25.03.2013 18:37

Bolu Belediyesi ile Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürlüğü'nün katkılarıyla yaptırılan ön arıtma tesisi görkemli bir törenle hizmete girdi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleşen açılışa Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Mücahit Kutlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, Bolu Organize Sanayi Bölge Müdürü Mustafa Gülen, Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Kaygusuz, sanayici işadamları ve çok sayıda davetli katıldı. Programda ilk olarak Bolu Organize Sanayi Bölge Müdürü Mustafa Gülen tarafından bir açılış konuşması yapıldı.

Organize sanayi bölgesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Gülen, "Organize sanayi bölgelerimizin tanımında altyapı çalışmalarının yanında, çevreye olan sorunların önlenmesi de önem arz etmektedir. Sanayi bölgesindeki firmaların kendi kimyasal atıklarını arıtmadan bölgemiz şebekesine vermeleri mümkün değil. Çünkü bağlantı izinlerini bu şekilde veriyoruz. Diğer evsel atıkların da Bolu Belediyesi ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde yaptırmış olduğumuz ön arıtmada toplanarak belediye atık su tesisine basılmasına karar verildi. Belediye Başkanımıza bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaların tamamında bizlere destek vermesinden ötürü teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bolu Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Kaygusuz, sanayi atıklarının ön arıtma tesisinde arıtılacağını belirterek, "Bugün açılışını yapacağımız tesisten sonra organize sanayisinin atıkları, evsel atık niteliğine getirilerek burada yapılan atık toplama hattına verilecek. Üretimde kirlilik meydana getiren firmalar çıkış sularını, evsel atık durumuna getirerek bu istasyona gönderecekler. İstasyonumuzda toplanacak olan atık suların kabası alınarak içerideki toplanma havuzlarına gelecek. Havuzlardaki sular ise pompalar vasıtasıyla belediyenin hattına cazibe ile verilerek arıtma tesisine gönderilecek" şeklinde konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise Bolu'nun önünün açık olduğunu vurgulayarak, "Bizler yerel yöneticiler olarak sanayimizin hizmetindeyiz, bu görevimiz. Yeni yapılan ve önemli bir kısmının istimlaki biten yerlerle ilgili organize sanayi yönetimini kutluyorum. Çünkü hukuka başvurmadan buradaki istimlak sistemlerini çözebilme becerisini göstermişlerdir. Eğer her işimizi karşılıklı anlayış içerisinde bunları çözebilecek ortamları oluşturabilirsek, diğer illerde olduğu gibi Bolu'nun önü de açıktır. Bolu Belediyesi olarak organizeye direk su verebilecek durumdayız. Şu anda yeraltı suyu kullanıyorlar ama biz şebeke suyu verebilecek şekilde sistemimizi kurduk. Bu tesis vasıtasıyla da pis suları ile ilgili problemi de çözmüş oluyoruz. Artık Bolu'nun önü açıktır" ifadelerini kullandı.

Törende son konuşmayı yapan Bolu Valisi İbrahim Özçimen de çok faydalı ve doğru bir iş yapıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Belediye Başkanımız bu tesisin yapımında 'ben de varım' dedi. Sağ olsun ekibiyle birlikte tüm belediye çalışanlarımızı da tebrik ediyorum. Çok doğru ve faydalı bir iş yapmışlar. Belediyemizin destekleri olmasaydı biz bu tesisi sanayicimizin parasıyla yapacaktık. Ayrı bir tesis yapacak ve ayrı bir zaman harcayacaktık. Bu yapının tamamlanmasında iş birliği yapan herkese teşekkür ediyorum."

Protokol konuşmalarının ardından Vali İbrahim Özçimen tarafından Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a tesisin hayata geçirilmesinde vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. Plaket töreninin ardından ise programa katılan protokol üyeleri tarafından tesisin kurdelesi kesilerek hizmete girecek olan ön arıtma tesisinin start butonuna basıldı ve arıtma hizmete başladı.

(UU)

25.03.2013 18: 16: 27

TSI

NNNN - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bolu'da Organize Sanayi Atıkları Tesiste Arıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement