Bornova'da Büyük İftar Buluşması - Son Dakika
Yerel

Bornova'da Büyük İftar Buluşması

Bornova\'da Büyük İftar Buluşması

Ramazan ayında her semtte çadırlar kurarak 65 bin kişiye sıcak yemek servisi yapan Bornova Belediyesi, Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda aynı anda 3 bini aşkın kişiye iftar sofrası kurarak vatandaşları buluşturdu.

05.08.2013 15:06

Ramazan ayında her semtte çadırlar kurarak 65 bin kişiye sıcak yemek servisi yapan Bornova Belediyesi, Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda aynı anda 3 bini aşkın kişiye iftar sofrası kurarak vatandaşları buluşturdu. Tüm Bornovalıların davet edildiği yemeğe katılanlar iftarın yanı sıra şerbet, macun, pamuk şeker gibi geleneksel tatları yaşadı. Ayrıca, tasavvuf müziği, hacivat-karagöz gösterileri de katılımcıların hoş vakit geçirmesini sağladı

Bornova Belediyesi, Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda İzmir'in en büyük iftar sofralarından birini kurdu. Tüm Bornovalıların yanısıra sivil toplum kuruluşları, spor dernekleri ve meslek örgütlerinin de davet edildiği iftar yemeğine katılan 3 bini aşkın kişi Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda dayanışmanın en güzel örneğini verdi. İftara Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'ın yanısıra, CHP İzmir Milletvekilleri Birgül Ayman Güler ve Aytun Çıray, Bornova Kaymakamı Hakkı Uzun, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, siyasi partilerin yöneticileri, meclis üyeleri ve muhtarlar da katıldı.

İftarların açılmasının ardından Bornova Müftüsü Muhammet İnceoğlu'nun yemek duasını okuduğu gecede şerbetçiler masaları dolaşıp isteyenlere servis yaparken, çocuklar da pamuk şeker ve macun yiyerek palyaço ile yüz boyama etkinliklerine katılıp eğlenceli vakit geçirdi. Yemek boyunca devam eden tasavvuf müziğinin tınıları sahneden meydana yayılarak dinleyenleri mest etti. İftar yemeğine katılan Bornovalılara çorba, salata, ordörv, pilav üstü kavurma, meyve sakızlı muhallebi ve dondurma ikram edildi.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornovalıları Cumhuriyet Meydanı'nda buluşturan iftar yemeğinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Ramazan ayında birlik ve beraberlik duygusunun öne çıktığını kırgınlık ve küskünlüklerin unutulduğunu söyleyen Başkan Sındır, "Bu düşüncelerle soframızı, ekmeğimizi tuzumuzu, yüreğimizi, sevgimizi paylaşıyoruz" dedi.

Yaptıkları yatırımlarla dezavantajlı tüm yurttaşlarla tek yürek olmaya gayret ettiklerini, bu amaçla hayata geçirdikleri proje ve çalışmalarla Türkiye'de ilkleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Sındır şöyle konuştu: "Ülkemizde ilk defa evde yaşlı bakımı, evde gebe bebek bakımı ve ibadethanelerde temizlik hizmeti veren belediye olduk. Şimdiden herkesin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum. İyilik, güzellik, insan adına bütün dualarımız kabul olsun. Allah bütün oruçlarımızı kabul etsin" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bornova'da Büyük İftar Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement