Bornovalı Kadınlar "Kaneviçeli Oyunu" Sergilediler - Son Dakika
Yerel

Bornovalı Kadınlar "Kaneviçeli Oyunu" Sergilediler

Bornovalı Kadınlar "Kaneviçeli Oyunu" Sergilediler

Bornova Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, 15. oyunuyla izleyici karşısına çıktı.

13.03.2014 21:38

Bornova Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, 15. oyunuyla izleyici karşısına çıktı. Merkez'den yararlanan kadınların rol aldığı "Kaneviçeli Oyun" adlı tiyatro Çamdibi çok katlı pazaryeri üzerindeki Nedret Güvenç Sahnesi'nde sahnelendi.

Turgut Özakman'ın yazdığı 'Kaneviçeli Oyun' adlı eseri başarıyla oynayan Bornovalı kadınlar ilk kez sahneye çıkmalarına rağmen performanslarıyla profesyonel tiyatrocuları aratmadı. Günlerini konaklarında kaneviçe işleyerek geçiren birisi evlendikten kısa bir süre sonra kocasını yitirmiş, ikisi hiç evlenmemiş ve yaşama sırtlarını dönmüş üç yaşlı kız kardeş ile içerisinde bulundukları tutucu ve bağnaz çemberi kırmaya çalışan genç bir kızın öyküsünün anlatıldığı tek perdelik oyun, kimi zaman güldürdü, kimi zaman düşündürdü.

Gülizar Taşkın tarafından çalıştırılan Suzan Kaya, Gül Aydoğdu, Melike Gündoğdu, Semra Uruf, Seçil Buran ve Ayşe Çam'dan oluşan 6 kişilik oyuncu kadrosu ayakta alkışlandı.

Yoğun ilgi gören oyun sonrası sahneye çıkan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, emek veren herkesi kutlayarak, "5 yıllık görev sürem boyunca her zaman kadınların yanında olduk. Özellikle sosyal alanda kendilerini göstermeleri için imkanlar sağladık. Bugün burada bu çalışmaların karşılığını aldığımızı görmek büyük mutluluk" dedi. Bu özel günde Bornovalı kadınların yanında olan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ise Bornova Belediyesi kadınlara yönelik çalışmalarından övgüyle söz etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bornovalı Kadınlar 'Kaneviçeli Oyunu' Sergilediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement