Boşnak Gecesi'nde Türk Bayrağı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Boşnak Gecesi'nde Türk Bayrağı Açıldı

Boşnak Gecesi\'nde Türk Bayrağı Açıldı

Keçiören'deki 5.Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin on dokuzuncu gecesine konuk olan Boşnaklar, sahnede Türk bayrağı açarak Keçiörenlilerin gönüllerini fethettiler.

28.07.2013 12:34

Keçiören'deki 5.Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin on dokuzuncu gecesine konuk olan Boşnaklar, sahnede Türk bayrağı açarak Keçiörenlilerin gönüllerini fethettiler.

Bosna Hersek Gecesi, Kalaba Spor Tesisleri etkinlik alanındaki Bosna-Hersek Kültür Evi'nin açılışı ile başladı. Kültür Evi'nin açılışını Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Bosna Hersek Büyükelçisi Damir Dzanko, Gorazde Belediye Başkanı Muhammed Ramovic, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur ve Gorazde Müftüsü Hamed Efendic birlikte yaptı.

GÖNÜL COĞRAFYAMIZIN İÇİNDE

Gecede Keçiörenlilere hitap eden Belediye Başkanı Mustafa Ak, Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde Bosna Hersek'i hem misafir ettiklerini hem de misafir olduklarını belirterek " 'Misafiriz' diyorum, çünkü Kültür Evi'nin açılışında sanki Bosna Hersek'te gibiydik. 'Sınırları aşan kardeşlik' diyoruz. Bosna Hersek, Çin Seddi'nden Adriyatik Denizi'ne kadar olan gönül coğrafyamızın içindedir" dedi. Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Başkan Ak, "Suriye ve Mısır'daki kardeşlerimizin uğradığı zulmün de bir an önce bitmesini diliyorum. Oradaki kardeşlerimizin de bayramı bayram tadında geçirmelerini Cenab-ı Allah'tan dilerim" diye konuştu. Kardeş belediye Gorazde'nin Belediye Başkanı Ramovic ise, sözlerine "Kahraman Türk milletine, Fatih Sultan Mehmet Han'ın Drina nehrinden geçerek girdiği Gorazde'den getirdiğim sıcak sevgilerimizi sunuyorum" selamıyla başladı.

BOSNA HERSEK'İN ÇANAKKALE'Sİ

Çanakkale Türkiye için ne anlam ifade ediyorsa, Gorazde'nin de Bosna Hersek için aynı anlamı taşıdığını söyleyen Ramovic, "Herkes Gorazde'nin nasıl kahramanlık destanıyla savunulduğunu gördü. Türkiye'de Gorazde'nin kardeş belediyesi olan Keçiören Belediyesi var, ne mutlu bizlere! Ramazan ayında sizlerle birlikte olmak bizim için şereftir. Bize yapmış oldukları yardım ve destekten dolayı Türk halkına teşekkür ediyorum" dedi. Ramovic, Drina nehrinin kenarında İslam Kültür Merkezi yapıldığını hatırlatarak "Bu Kültür Merkezi'nin yapımına verdiği destekten dolayı Mustafa Ak'a teşekkür ediyorum. Türk dostlarımı Bosna Hersek'e davet ediyorum. Rahmetli Aliya İzzetbegoviç'in dediği gibi 'Ülkemiz, evlerimiz, kalplerimiz sizin için her zaman açıktır' " mesajını verdi.

GORAZDE'NİN KAHRAMAN SAVUNMASI

Büyükelçi Dzanko da, bu tür güzel etkinliklerin halklar arasındaki kardeşlik ilişkilerini geliştirdiğini vurgulayarak "Bu muhteşem sınırları aşan kardeşlik organizasyonu için Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Kahraman şehir Gorazde'nin çok ağır bir tarihi olduğunu kaydeden Büyükelçi, "Bunun için çok gururluyum. Herkes Gorazde işgal altındayken şehrin düşeceğini düşünüyordu. Ama Gorazde hem kendisini hem de Bosna Hersek'i kahramanca savundu. Gorazde çok büyük bir ekonomik merkezdir. Bunun için onları tebrik ediyorum" dedi.

BAŞKAN AK'TAN BOŞNAK HALK OYUNU

Gecede sahne alan Gorazde Selsebil İlahi Korosu, hem söylediği ilahiler hem de Bosna Hersek'teki savaş günlerini ve savaştan sonra yaşananları sergilediği oyun ile izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Gorazde Kültür Merkezi Folklor Ekibi ise, hareketli ezgiler eşliğinde sergilediği Boşnak halk oyunları ile coşkuyu zirveye taşıdı. Folklor ekibinin daveti üzerine Başkan Ak ve Ramoviç de Boşnak halk oyunlarına eşlik etti. Gecede "Tek Vatanım Bosna Hersek'tir" adlı şiiri okuyan Necma Muşoviç, son dizeyi "Vatanımın annesi Türkiye'dir" diye tamamlayıp elindeki Türk bayrağını açınca Keçiörenliler tarafından ayakta alkışlandı. Bosna Hersek'in ünlü sanatçılarından Armin Muzafferiya'nın Türkçe ilahiler seslendirdiği gecenin sonunda Başkan Ak, Boşnak misafirlerine vazo, Dzanko ve Ramovic de Başkana tablo hediye etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Boşnak Gecesi'nde Türk Bayrağı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement