"Bostancı Mektebi Kültür Evi" Törenle Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

"Bostancı Mektebi Kültür Evi" Törenle Hizmete Açıldı

Şahinbey Belediyesi tarafından restore edilen tarihi bina "Bostancı Mektebi Kültür Evi" olarak düzenlenen törenle hizmete açıldı.

13.01.2012 15:28

Şahinbey Belediyesi tarafından restore edilen tarihi bina "Bostancı Mektebi Kültür Evi" olarak düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda bir konuşma yapan Gaziantep Valisi Erdal Ata, ÇEKÜL'ün Türkiye'nin birçok yerindeki tarihi miras ve korunması gereken esere sahip çıktığını belirtti. Ata, "Gaziantep'in her tarafından tarih fışkırıyor. Kentte korunması, gün yüzüne çıkarılması gereken yüzlerce binlerce eser var. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin bu eserlerin gün yüzüne çıkarılması için çok önemli çalışmalar yürüttüğünü hepimiz biliyoruz. Bu sebeple

buranın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bu yılın sonunda İpekyolu Kültür Yolu Projesi toplantısının Kasım ayında Gaziantep'te yapılacağını belirten ÇEKÜL Vakfı Başkanı Metin Sözen, "Buraya geldiğimizde ne duvarlar vardı, ne yukarı çıkabiliyorduk ne de mahallenin umutları vardı. Bu binayla bu mahalle kaleye bağlanacak. Kaledeki hanla beraber burada üretilen ürünler orada Uluslar arası boyutta, turizmin öncelikli satış merkezleri haline gelecek. Kent birbirine bağlanıyor. Bu sebeple çalışmalarından dolayı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet

Tahmazoğlu'nu kutluyorum" diye konuştu.

İpekyolu'nun Türkiye'nin dış politikası açısından da önemli olduğunu söyleyen Sözen, "Gaziantep yakında Trablusşam ile kardeş olacak. Trablusşam ve diğer kentlerle ortak bir proje çalışması düşünüyoruz. Gaziantep'in coğrafyanın merkezi haline geleceğine inanıyorum. 2013'ün sonunda dünya meselesini buraya taşıyoruz. Bunlar hiç düş değildi. Unesco'nun dünya miras listesine giriyoruz, planlarımızı programlarımızı hazırladık. Yeni bir proje var, "altı üstü kültür Antep" diye bir yeni bir başlıkla çıkıyoruz.

Altındaki mağaraların bütün ölçümlerini yaptırıyoruz" şeklinde konuştu.

Çalışmalarında kendilerine destek veren Metin Sözen'e teşekkür eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, "Tarihi yapıların yeniden hayat bulması konusunda Gaziantep Valiliği'nin de önemli katkısı var. Gaziantep'te kurum ve kuruluşların desteğiyle bütün tarihi yapılar restore edilerek hizmete sunulacağına inanıyorum. Tarihi ve kültürel açıdan çok daha iyi yerlere gelinecektir. Tarihin yeniden canlandırılması konusunda desteği olan bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz" ifadelerini

kullandı.

Gaziantep'in bir tarih ve kültür şehri olduğunu ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"ÇEKÜL Vakfı Başkanı Metin Sözen, Türkiye'nin her yerinde tarihi varlıkların ortaya çıkarılması noktasında çok büyük gayret göstermektedir. Bir yıl önce Sözen ile Bostancı Mektebi'ne geldik ve harabe bir yapı olduğu için girememiştik. Çatısı çökmüş, içerisi madde bağımlılarının yuvası haline gelmişti."

Konuşmaların ardından Vali Ata, Başkan Güzelbey, Başkan Tahmazoğlu ve diğer protokol üyeleri kurdele kesiminde bulunarak "Bostancı Mektebi Kültür Evi"ni vatandaşların hizmetine açtılar. Açılışın ardından protokol üyeleri kültür evini gezerek incelemelerde bulundular. "Bostancı Mektebi Kültür Evi"nde, bilgisayar ve İngilizce ile el sanatları kursu verileceği, binada ayrıca okuma salonu, kütüphanenin de bulunacağını öğrenildi.

Kültür evi açılışına Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Metin Sözen ve çok sayıda davetli katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Bostancı Mektebi Kültür Evi' Törenle Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement