Bozüyük Belediye Meclisinde Yeni Dönem Başladı - Son Dakika
Yerel

Bozüyük Belediye Meclisinde Yeni Dönem Başladı

Bozüyük Belediye Meclisinde Yeni Dönem Başladı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Belediye Meclisi 2014-2019 döneminin ilk meclis toplantısını Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında yaptı.

11.04.2014 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Belediye Meclisi 2014-2019 döneminin ilk meclis toplantısını Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında yaptı.

Toplantıda Başkan Vekilliği, Meclis Katipleri ve komisyonlara üye seçimleri yapıldı. Yeni dönemde meclis toplantısında AK Parti 12, MHP 9, CHP ise 4 meclis üyesi ile yer aldı. Geçtiğimiz dönemden AK Parti'den 3 MHP'den ise 1 meclis üyesi yeniden meclis üyesi olarak yeni dönem meclisindeki yerini aldı. Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında gerçekleştirilen Meclis toplantısı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Toplantıda ilk olarak Meclis Başkan Vekilliği seçimi yapıldı. Gizli oylama ile yapılan seçimde Meclis Başkan Vekilliği için AK Parti Grubu Mehmet Doğan Tunç'u yedek üye olarak ise Mehmet Bal'ı önerdi. MHP Grubu İsmet Ülken'i, yedek üye olarak Derya Ahmet Baltacı'yı önerdi. CHP grubu ise Mehmet Aytaş'ı, yedek üye olarak ise Coşkun Aksu'yu önerdi. Yapılan gizli oylama sonunda AK Parti'nin önerdiği Mehmet Doğan Tunç ve Mehmet Bal 13'er oy alarak Meclis Başkan Vekilliği asil ve yedek üyeliğine seçildi. MHP Grubu'nda İsmet Ülken ve Derya Ahmet baltacı 9'ar oy aldı. CHP grubunun önerdiği Mehmet Aytaş ve Coşkun Aksu ise 4'er oy aldı.

Katip üye seçimlerinde AK Parti Hümeyra Saltık ve Abdurrahman Kırgız'ı önerdi. MHP Grubu Vedat Can ve Evren Karadeniz'i, CHP Grubu ise Necmi Soylu ve Coşkun Aksu'yu önerdi. Yapılan gizli oylama sonunda Hümeyra Saltık ve Abdurrahman Kırgız 13'er oy ile Meclis katip üyeliğine seçildi. Vedat Can ve Evren Karadeniz 9'ar oy, Necmi Soylu ve Coşkun Aksu ise 4'er oy aldı.

Encümen üyeliği seçimlerinde AK Parti Hüseyin Kösemen ve Ayhan Ersoy'u önerdi. MHP Grubu Şaban Doğan ve Nizamettin Kırkan'ı, CHP Grubu ise isim önermedi. Yapılan oylamada Hüseyin Kösemen ve Ayhan Ersoy 13'er oy ile encümen üyeliğine seçildi. Şaban Doğan ve Nizamettin Kırkan ise 9'ar oy aldı.

Plan bütçe komisyonu seçimleri öncesinde komisyonun 3 veya 5 kişi yönünde oluşması konusunda görüş istendi. AK Parti Grubu komisyonun 3 kişiden oluşmasını, MHP ve CHP grubu komisyonun 5 kişiden oluşmasını önerdi. Yapılan oylama sonunda AK Parti'den Kemal Turgut ve Veysel Kılıç MHP'den Hakan Karuk oy çokluğu ile plan ve bütçe komisyonuna seçildi. CHP Grubu çekimser kaldı.

İmar komisyonu üye seçimlerinde AK Parti'den Mehmet Doğan Tunç ve Uğur Soylu, MHP'den Emel Akan Yıldırım oy çokluğu ile komisyon üyeliğine seçildi. CHP Grubu çekimser yönde oy kullandı.

Takdir Komisyonuna üye seçiminde AK Parti Asil üye olarak Sinan Urhal ve Mehmet Bal'ı, yedek üye olarak Abdurrahman Kırgız ve Ali Avcıoğlu'nu önerdi. MHP Grubu Nizamettin Kırkan ve Evren Karadeniz'i, CHP Grubu ise İsmail Hakkı Demir ve Coşkun Aksu'yu önerdi. Yapılan oylama sonunda 13'er oy ile AK Parti asil Sinan Urhal ve Mehmet Bal'ı yedek üye olarak Abdurrahman Kırgız ve Ali Avcıoğlu'nu takdir komisyonu üyeliğine seçti.

Bilecik Belediyeler Birliği Birlik Meclis üyesi seçimlerinde AK Parti Grubu'nun önerdiği asil üye Hüseyin Kösemen, yedek üye Hayrettin Eldemir 13'er oy alarak Bilecik Belediyeler Birliği Birlik Meclisinin yeni üyeleri oldu.

Çiftçi Malları Koruma ve Çiftçi Malları Murakebe Heyetine 5 asil 5 yedek üye seçilmesi konusu CHP'nin 4 çekimser oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

Komisyonlara üye seçimlerinin tamamlanması ile diğer gündem maddelerine geçildi. Belediye meclisinin toplantı gün ve saati belirlendi. Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi toplantının her ayın ilk pazartesi günü saat 14.00'de yapılmasına oy birliği ile karar verildi. Sosyal Denge Tazminat Sözleşmesi yenilenmesi için ve yetkili memur sendikası ile görüşme yapılabilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi Meclisin oy birliği ile kabul edildi. Şehirler arası otobüs terminalinin giriş ve çıkış ücretlerinin belirlenmesi konusu plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.

12. gündem maddesinde Bozüyük Belediye Meclis kararı ile onaylanan Yeşilkent'te bulunan üniversite alanının Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğüne tahsisinin yapılması konusu görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonrasında CHP Grubu Meclis üyesi Necmi Soylu, yerin uygun olmadığını ve aceleye getirmeden yeterli bir yer araştırılması gerektiğini söyledi. Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, üniversite alanı olarak belirlenen bu alan ile birlikte bir kaç alternatif yerin rektör beye gösterildiğini ve rektör beyin bu alanı uygun gördüğünü söyledi. Başka alanlar da düşünülebilir belki ama Bozüyük'ün üniversite konusunda daha fazla beklemeye tahammülü kalmadığını anlattı. Yapılan oylama sonunda Yeşilkent'te bulunan üniversite alanının Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğüne tahsisinin yapılması konusu AK Parti ve MHP grubunun kabul oyları ile CHP Grubu'nun çekimser oyları sonrasında oy çokluğu ile kabul edildi. Daha sonra imar komisyonuna sevk edilen konuların görüşülmesi yapıldı. Denetim komisyonunun 2013 yılı raporu hakkında Meclis bilgilendirildi. Son olarak 2013 faaliyet raporunun görüşülmesi yapılarak oylamaya sunuldu. Yapılan oylama da AK Parti'nin kabul oyuna karşılık CHP çekimser MHP grubu ise boş oy kullandı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük Belediye Meclisinde Yeni Dönem Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement