Bozüyük'te 'Şeb-İ Aruz' Gecesi Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te 'Şeb-İ Aruz' Gecesi Düzenlendi

Bozüyük\'te \'Şeb-İ Aruz\' Gecesi Düzenlendi

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği tarafından Hz. Mevlana'nın 740.'ıncı vuslat yıldönümü nedeniyle "Şeb-i Arus" programı düzenlendi.

18.12.2013 12:05

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği tarafından Hz. Mevlana'nın 740.'ıncı vuslat yıldönümü nedeniyle "Şeb-i Arus" programı düzenlendi.

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlahi grubu tarafından ilahiler seslendirildi. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Dernek Başkanı Metin Zayim, ahlaksızlığın doruğa çıktığı, insanoğlunun ayaklar altına alındığı, Allah'ın razı olmadığı fiillerin aleni olarak işlendiği bir asırda yaşandığını belirtti. Zayim "Bizleri, Peygamberimizin ahlakıyla tanıştıracak dostların hayatına, onların kutlu nefislerine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. İşte böyle bir zamanda nefislerimizi terbiye etmek ve Allah'a dost olmak adına hiçbir karşılık beklemeden yola çıktık ve bir avuç gençle, 2008 yılında derneğimizi kurduk. Hz. Mevlana'nın ve Mevlevi üstadımız Nevşehirli Hacı Abdullah Gürbüz hazretlerinin öğretileri doğrultusunda halkımıza hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu programın hazırlanmasında bizlere destek veren Belediye Başkan Vekilimiz Fatih Bakıcı'y,a yardımcılarına ve kar kış demeden buraya teşrif eden bizleri onurlandıran Bozüyüklü kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Devamında Dernek Fahri Başkanı Ahmet Cansız, Hz. Mevlana'nın hayatı ve Şemsi Tebrizi'nin hayatından kesitler sundu. Son olarak sema gösterisinin sahnelenmesi ile program sona erdi.

Programın sonunda Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı tarafından Dernek Başkanı Metin Zayim'e plaket takdim edildi.

Programa Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, Belediye Başkan yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin ve vatandaşlar katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te 'Şeb-İ Aruz' Gecesi Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement