Btso'dan Vali Harput'a Veda Yemeği - Son Dakika
Yerel

Btso'dan Vali Harput'a Veda Yemeği

Btso\'dan Vali Harput\'a Veda Yemeği

Ankara'ya merkez valisi olarak atanan Harput: "Güçlünün haklı sayıldığı dünyada, ülkemin güçlü olması lazım ki, hem ülkem insanı, hem bölgenin insanı hatta bütün dünyadaki mazlumlar, mağdurlara biz bu şefkat ve adalet elini uzatabilelim. Güçlü olmanın bütün imkanlarını Allah bu ülkeye ve özellikle de Bursa'ya vermiş"

13.08.2013 00:07

Ankara'ya merkez valisi olarak atanan Şahabettin Harput, "Güçlünün haklı sayıldığı dünyada, ülkemin güçlü olması lazım ki, hem ülkem insanı, hem bölgenin insanı hatta bütün dünyadaki mazlumlar, mağdurlara biz bu şefkat ve adalet elini uzatabilelim. Güçlü olmanın bütün imkanlarını Allah bu ülkeye ve özellikle de Bursa'ya vermiş" dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği veda yemeğinde konuşan Vali Harput, Bursa'nın kendisi için çok özel bir yere sahip olduğunu belirtti.

Osmanlı'ya kurucu başkentlik yapmış bir şehirde görev yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Harput, Şanlıurfa'da valilik yaptığı dönemde Bursa'da görev yapmak için dua ettiğni ifade ederek, şöyle konuştu:

"Sizlere veda etmenin heyecanı ve ister istemez ayrılmanın da hüznü içerisindeyim, ama başlangıcı olan her şeyin sonu da var biliyorsunuz. Bir gün bu dünyadan da ayrılacağız. Dolayısıyla hep meslek hayatımda da genel hayatımda da ben bulunduğum günü son gün bilerek, her an görevden ayrılabilirim de her an bu dünyadan da ayrılabilirim. Bu anlayış içerisinde görev yaptım."

Vali Harput, devletin her kesimden insanın hakkını vermesi gerektiğini aksi halde bir devletin fazla dayanamayacağını vurguladı. Bursa'da görev yaptığı yaklaşık 6 yılda, sanayiden tarıma birçok konuda kentin dinamiklerinin ve potansiyelinin artırılmasına çalıştığını da kaydeden Harput, şöyle devam etti:

"Vatandaşla beraber olmak benim en haz aldığım en keyif aldığım, sadeliğin, samimiyetin, içtenliğin, berraklığın, duruluğun, riyakarlıktan uzak bir birlikteliğin tam odak noktasıdır vatandaşın arası. Ben onun için bu makamlardan hep sıkılmışımdır. Makamlardaki iltifatlardan, teveccühlerden, öyle hoşuma giden sözlerden hep rahatsız olmuşumdur. Ben dua istiyorum sizden, ben helallik istiyorum sizden. Ben size ve tüm dostlarıma, herkese, bütün Türkiye insanına, gelmiş, geçmiş, gelecek tüm haklarımı da dahil helal ediyorum. Dolayısıyla bu güzel günün akşamında sizlere veda ederken, Bursa geçmişte muhteşem görevler yaptı ülkeye ve dünyaya. Bu şehir yeniden inşallah, bir köşe taşı olarak hem ülkeme hem dünyaya aynı görevleri yapmanın heyecanı içindedir. Bunu yakinen biliyorum."

Düzenlenen programa, Uygar Görme Engelliler Derneği Genel Sekreteri Hasan Tatar, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Beyazıt Tuna, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB)  Başkanı Arif Tak, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, BTSO Başkan vekili Feridun Kahraman ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program sonunda birçok dernek ve oda Vali Harput'a plaket ve çiçek verdi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Btso'dan Vali Harput'a Veda Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement