- Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde minare ustalığı yapan 63 yaşındaki
Yalçın, çalışırken iskele kurmaması ve beline bağladığı iple metrelerce yüksekte
çalışması nedeniyle "örüncek usta" lakabı ile anılıyor
Çay Mahallesi Ayvalı Kışlası Camisi'nin minaresini boyayan Yalçın, iskele kurmadan sadece beline bağladığı ip ile minareden sarkarak çalışıyor.
Görenlerin şaşkınlıkla izlediği ve "örümcek usta" lakabı taktığı Yalçın, AA muhabirine, 13 yaşında İzmir'in Bergama ilçesinde minare ustasının yanında çalışmaya başladığını o yıllardan beri ekmeğini minarelerden çıkardığını anlattı.
Türkiye'nin farklı yerlerinden işler aldığını ve yüksekte çalışmaktan korkmadığını belirten Yalçın, yüksekte çalışırkan kendini daha özgür hissettiğini ve işine böylece daha kolay motive olduğunu söyledi.
"Birçok insan birkaç katlı binadan aşağıya doğru bakamazken, bizler zirvelerde iş yaparak ekmek parası kazanmaya çalışıyoruz" diyen Yalçın, şunları kaydetti:
"Minarenin zirvesinde çalışırken düşerim korkusunu kesinlikle taşımıyorum. Aşağıdaki insanların seyretmesi de iş esnasında bizim için çok önemli değil. Bunları düşünürsek zaten yukarılarda durarak çalışamayız. Halk arasında dolaşan bir cümle vardır, 'ekmek aslanın ağzındaydı, şimdi midesinde' diye. Bizim için de ekmek minarelerin tepesindedir."
Cami imamı Mustafa Çotur ise, 42 yıl önce yapılan minarenin geçen süre içinde tamirini yaptırmayı düşündüklerin ve Hasan Yalçın ile çalışmaya başladıklarını belirterek, " 35-40 metre yükseklikte iskele kurmadan, korkmadan çalışan ustanın cesareti karşısında hem çok şaşırdık hem de korktuk. Ustayı görenler ustaya 'örümcek usta' lakabını taktılar" dedi. - Amasya
Son Dakika › Yerel › Bu Ustanın Lakabı 'Örümcek' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.