Bucalılar Bayram Coşkusunu Yavuz Bingöl ile Yaşadı - Son Dakika
Yerel

Bucalılar Bayram Coşkusunu Yavuz Bingöl ile Yaşadı

Bucalılar Bayram Coşkusunu Yavuz Bingöl ile Yaşadı

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı Ramazan Bayramının ilk gününde yurttaşlarını usta türkücü Yavuz Bingöl ile buluşturdu.

20.08.2012 11:46

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı Ramazan Bayramının ilk gününde yurttaşlarını usta türkücü Yavuz Bingöl ile buluşturdu.

Buca Eski Stadı'nda düzenlenen konsere Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ile CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, Buca Belediyesi Meclis Üyeleri ve binlerce Bucalı katıldı. Ramazan Ayı boyunca belediye binası önünde verdiği iftar yemeğiyle ve Buca'nın farklı mahallelerinde düzenlediği etkinliklerle Ramazan ayının coşkusunu yurttaşları ile birlikte yaşayan Başkanı Ercan Tatı, Bayramın

ilk gününde de yurttaşlarına doyumsuz bir gece yaşattı.

Şükran Çelik-Grup Katre canlı performansları ile başlayıp Onur ve Dostlarının müzik dinletisiyle devam eden gece Yavuz Bingöl konseri ile son buldu.

Söylediği birbirinden güzel türküleriyle hüzün ve eğlenceyi bir anda yaşatan usta sanatçı Yavuz Bingöl gösteri sonunda izleyenlerden büyük alkış aldı.

Konser sonunda mikrofon başına geçen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, önümüzdeki dönem ard arda yapılacak yatırımların halkla buluşacağını söyledi.

Başkan

Tatı, hayalde kalan yatırımların Buca'da yaşanacağını da kaydetti, şöyle konuştu: "Birçok belediye başkanının düşündüğü ama hayal olmaktan öteye geçiremediği olimpik bir yüzme havuzu yapıyoruz Buca'ya çok mu bu? Birkaç ay sonra hizmetinizde. Şimdiye kadar bir tane bile modern Pazar yerimiz olmadı. Betontaş ile başladık, Kuruçeşme'yi bitirdik, Gediz bitiyor, sırada Adatepe var, Yıldız mahallesi var Çamlıkule var bunlarda çok değil. Size ne yapsak az. Temizliğin park bahçelerin durumu ortada geldiğimde 1.75 metrekare kişi başına düşerken şu anda 4 metrekare hedef 10 metrekare. Belki de İzmir'in en modern rekreasyon alanını yapıyoruz Efeler mahallesinde 17 bin metrekare Yörük Ali Efe Rekreasyon Alanı. Yine yıllardan beri bazı arkadaşlar Şirinyer Pazaryeri alanındaki hayallerini tabelalara yansıttılar ama tabeladan öteye gidemedi.

Ne olduğunu bende söylemiyordum bazılarını sağ köşeye yatırmak için. Şirinyer Pazar yeri projesi geçti, Bornova'daki küçük bir Forum Şirinyer Pazaryeri alanına geliyor. "

BUCA PAZARYERİ YAPILACAK

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, ilçenin gözde alanlarından Buca Pazaryeri için yapılan projenin de devreye gireceğini açıkladı. Tatı şöyle devam etti: "Şirinyer Pazar yerinin temelini attığımız gün Buca pazaryerinin önü açılıyor. Buca pazaryerine modern bir kültür merkezi ama gerçek bir kültür merkezi ordaki gibi değil. İçinde sinema tiyatro yazıyor, sinema tiyatro yok. Orayı yıkacağız hep beraber. Modern bir nikah salonu yine modern bir Pazar yerini hep beraber açacağız. Bir kültür merkezimiz daha var Çamlıkule tarafında onu da önümüzdeki günlerde göreceksiniz Ben ne söz verdiysem hepsini projelendirdim hepsi de oluyor. Çünkü ben ne olduğumu biliyorum. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nden seçilen bir belediye başkanıyım. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bir partiden seçilme bir belediye başkanıyım. Ben burada konuşurken dünde dizlerim titriyordu şimdide titriyor. Çünkü

temsil ettiğim parti Mustafa Kemal Atatürk'ün partisidir."

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, önümüzdeki süreçte de önemli sanatçı ve aydınları Buca'da ulusal günlerde ağırlayacaklarını söyledi.

24 kasım öğretmenler gününde Uğur Dündar, Yılmaz Özdil ve Müjdat Gezen'in Buca'ya konuk olacağını belirten Tatı,

"Arkadaşlar biliyorsunuz biz Buca'da ne yaparsak sorun oluyor. Okullara girdik okullar ama memnun olmayanlar vardı hakkımda soruşturma açtılar. Şimdi hükümet karar verdi okulları belediyeler yapacaklar diye demek ki dediğimiz doğruydu. Camilerede girdik ona birşey diyemediler. Bide 19 Mayıs'ta Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına çelenk koymamız yasaklandı ya ben dedim ki ben Bucanın başkanıyım

koyacağım. Onun için de yargılanıyorum o da boş çıkacak. Bizim yaptığımız doğru. Aziz başkanın yaptığı da doğru. Sonuçta geldiğimiz noktayı görüyorsunuz. 2 yıl önce Ercan Tatı için 69 yıl isteyenler ortada yok.

Aziz Kocaoğlu için 400 bilmem kaç yıl isteyenlerde ortada yok. Adamcağız tüm İzmir'e süt dağıtacağım dedi, yargılandı. Sütü tahlile gitti temiz geldi. Ama Türkiye ye süt dağıtacağız dediler sütleri bozuk çıktı." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bucalılar Bayram Coşkusunu Yavuz Bingöl ile Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement