Burhaniye de Zihinsel Engelliler Servis Yaptı - Son Dakika
Yerel

Burhaniye de Zihinsel Engelliler Servis Yaptı

Burhaniye de Zihinsel Engelliler Servis Yaptı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, zihinsel engelli gençler kurulan stantta.

17.02.2014 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, zihinsel engelli gençler kurulan stantta. yiyecek hazırladı ve servis yaptı.

Aktif Sosyal Tüm Engelliler Dostları (Asted) Derneği öncülüğünde 8 Eylül Stadı yanındaki Hamarat Eller Pazarı'nda kurulan stanttın açılışına, Kaymakam Osman Yenidoğan ve Belediye Başkanı Fikret Akova, Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Sevda Padem ve Asted Başkanı Namık Tuncel ile zihinsel engelli gençler, aileleri ve vatandaşlar katıldı. Stantta zihinsel engelli gençlerin servis yaptığı yiyecekler büyük ilgi gördü. İlk siparişi de Kaymakam Osman Yenidoğan ile Belediye Başkanı Fikret Akova verdi. İlçedeki engelliler için Pelitköy de okul yapıldığını anlatan Kaymakam Osman Yenidoğan" Asted'in başlattığı çalışma çok güzel. Engelliler için spor ve bakım kursları açtık. Bu projeyi yapanları da kutluyorum. Gençlerimizin beceri kazanmaları açısından çok önemli. Burada sipariş alıp servis yapıyorlar. Bu projenin devamı için engelliler derneği de destek verecektir. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Belediye Başkanı Fikret Akova da, böyle bir projeye ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını anlattı. İlçede Dow Kafe açacaklarını bildiren Başkan Akova, "Açacağımız kafenin işletmesini engellilere vereceğiz. Bu proje de bunun ilk adımı. Şimdi burada engelli gençlerimizin hazırladıkları yiyeceklerin tadına bakacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Sevda Padem de, "Bu, Ayvalık'taki Asted'in başlattığı bir proje. Üç gün devam edecek. Zihinsel engelli gençlerimizin hayatlarını devam ettirebilmeleri iç in beceri kazanmaları çok önemli. Burada yiyecek hazırlamayı ve servis yapmayı öğreniyorlar. Destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinliğe katılmaktan mutlu olduğun anlatan Yağmur Özavcı, "Burada yemek yapıyoruz. Ardından da servis yapıyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte coşku yaşadık. Hep birlikte yemek hazırladık ve garsonluk yaptık. Herkese teşekkür ediyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye de Zihinsel Engelliler Servis Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement