Büro Memur Sen Üyeleri Kahvaltıda Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Büro Memur Sen Üyeleri Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Büro Memur Sen Üyeleri Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Karabük Büro Memur Sen Şubesi tarafından ‘Anneler Günü’ dolaysıyla düzenlenen kahvaltı programında memur sen üyeleri bir araya geldi.

16.05.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Büro Memur Sen Şubesi tarafından 'Anneler Günü' dolaysıyla düzenlenen kahvaltı programında memur sen üyeleri bir araya geldi.

Dipsiz Göl tesislerinde düzenlenen kahvaltı programına, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Milletvekili adayı Sedat Namal, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İl Başkanı Timurçin Saylar ve Büro Memur Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan ile Büro Memur Sen Karabük Şube Başkanı Recep Başkaya ve Memur Sen İl Temsilcisi Zeki Öz katıldı.

Büro Memur Sen Karabük Şube Başkanı Recep Başkaya programda yaptığı konuşmada, anneler günü vesilesiyle gecikmelide olsa bir kahvaltı programı düzenlediklerini söyleyerek, " Bizler bu yolda kamu çalışanalrının hakkını koruma noktasında ve ülkemizin önü açılması adına daha çok özgürlük ve demokrasi mücadelesini yılmadan yürüttük" dedi.

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci ise, " Sendikalar demokrasinin vazgeçilmez en önemli sivil toplum örgütlerinden bir tanesi. Ülkede ne kadar demokrasi varsa sendikal faaliyetler o kadar özgürce, üyelerinin hak ve hukuklarını koruma adına özgürce davranabiliyorlar. Demokrasiyle sendikal faaliyetler hep bir birine bağlantılı gitmiştir. Nerede demokrasi sekteye uğramışsa orası sendikal faaliyetler yok denecek kadar azalmıştır. Daha fazla demokrasi istiyorsak, insan hakları istiyorsak, demokrasiyi büyütmek ve genişletmek zorundayız. Son 10 yıl içersinde Türkiye'nin insan hakları ve demokrasi alanından nereden nerelere geldiğine birlikte şahit olduk" dedi.

Büro Memur Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan da Büro Memur sen ve Memur Sen'in çığ gibi büyüdüğünü anlatarak, " 2001 yılında başladığımız sendikal mücadele ile artık yetkili sendika pozisyonuna bizi taşıdı. 2001 yılında bir elin parmaklarını geçmeyen inanmış arkadaşlarımız ile çıkmış olduğumuz bu yolda binlerce kilometre yol yaptık. 2010 yılına kadar Türkiye'nin normalleşmesine ve derin devletin bir takım yapılarının tavsiye edilmesine kadar sendikamız üye sayısını zorlayarak artırdı. 2010 yılından sonra 17 bin olan üye sayımız bu yıl inşallah 56 binlere ulaştı ve Büro Memur Sen üçüncü kez yetkili sendika olacak. Bugünlerde üye tespit sayımları yapılıyor. 10 gün sonra yetkili sendika olduğumuzu yeniden açıklayarak, Ağustos ayında yapılan TİS görüşmelerine ikinci kez katılma imkanını yakalayacağız. Bu sene TİS görüşmelerinde kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerini yapmış olduğumuz ARGE çalışmalarıyla birlikte yeniden masaya yatırarak güzel sonuçlar elde etmek için büyük bir mücadele vereceğiz" ifadesinde bulundu. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büro Memur Sen Üyeleri Kahvaltıda Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement