Bursa'da "Tatlı Su Sempozyumu" Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Bursa'da "Tatlı Su Sempozyumu" Yapılacak

Bursa\'da "Tatlı Su Sempozyumu" Yapılacak

Türkiye'deki tatlı sularının korunmasını amaçlayan ve iki yılda bir düzenlenen "Ulusal Limnoloji Sempozyumu"nun 6'ncısı, 25 28 Ağustos'ta Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

23.08.2014 17:32

Türkiye'deki tatlı sularının korunmasını amaçlayan ve iki yılda bir düzenlenen "Ulusal Limnoloji Sempozyumu"nun 6'ncısı, 25-28 Ağustos'ta Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Alınan bilgiye göre, 4 gün sürecek bilimsel toplantılarda, Türkiye'deki 47 üniversiteden 150 bilim insanı bildirilerini sunacak.

Uluabat Gölü ve Nilüfer Çayı'nda son yıllarda yaşanan olumsuz gelişmelerin de ele alınacağı etkinlik, Türkiye Limnoloji Derneğinin olağan toplantısıyla sona erecek.

Ülkedeki göllerle diğer tatlı su kaynaklarında yapılan bilimsel araştırmaların değerlendirileceği toplantılarda, Türkiye'deki doğal değerlerin korunmasına yönelik çalışmaların kamuoyu ile paylaşılması sonucu tatlı suların geleceğine ışık tutulması hedefleniyor.

Uludağ Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünün ev sahipliğinde düzenlenecek etkinliğin büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Çok sayıda bilim adamı tarafından büyük emek harcanarak hazırlanan ve ülkedeki iç su kaynaklarının biyolojik ve ekolojik durumlarını gözler önüne serecek bilimsel araştırmalar, sempozyum sonunda çözüm önerilerinin açıklanacağı sonuç bildirgesiyle kamuoyunun bilgisine sunulacak. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da 'Tatlı Su Sempozyumu' Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement