Bursa Esnafı Sorunlarını Çakın'a Anlattı - Son Dakika
Yerel

Bursa Esnafı Sorunlarını Çakın'a Anlattı

Bursa Esnafı Sorunlarını Çakın\'a Anlattı

Küçük Sanayi Sitesi ve Kapalı Çarşı’da esnafın sorunlarını dinleyen MHP Bursa Milletvekili Aday Adayı İnanç Bilgi Çakın, esnafın ekonomik sorunlarının kalkması için vergi yükünün hafifletilmesi gerektiğini söyledi.

03.04.2015 10:21

Küçük Sanayi Sitesi ve Kapalı Çarşı'da esnafın sorunlarını dinleyen MHP Bursa Milletvekili Aday Adayı İnanç Bilgi Çakın, esnafın ekonomik sorunlarının kalkması için vergi yükünün hafifletilmesi gerektiğini söyledi.

MHP Bursa Milletvekili Aday Adayı İnanç Bilgi Çakın, seçim çalışmalarını Küçük Sanayi Sitesi ve Kapalı Çarşı'da yaptığı ziyaretlerle sürdürdü. Esnafın sorunlarını dinleyen Çakın, "Kapalı Çarşı ve Küçük Sanayi esnafıyla birebir görüşüp sorunlarını dinleyerek dertleştik. Ekonomik açıdan bunalan esnafımızın çaresizlik içerisinde olduğunu gördük. Kapalı Çarşı esnafımızın en büyük sorunları, çarşıda yapılan tadilatlar ve inşaat işlerinin uzaması sebebiyle zaten tıkır olan işlerinin durma noktasına gelmesidir. Otopark sorunu Kapalı Çarşı esnafımızın en büyük sorunları arasında yer alıyor. Kadınlar için tuvalet olmaması, Suriyelilerin gelmesi ile birlikte özellikle bebe konfeksiyon esnafımızın bundan oldukça etkilenmesi de esnafımızın sorunları arasında yer alıyor" dedi.

"BURSA'DA TURİZM HAREKETLENİRSE ESNAF KAZANIR"

Bursa'da turizmin canlanması ve otel fiyatlarının minimum seviyelere indirilmesi gerektiğinin altını çizen Çakın, "Esnafımız, turizmin hareketlenmesiyle işlerinin açılacağına inanıyor. Bu bağlamda Kapalı Çarşı'da otopark sorunu kalkarsa, oteller fiyatları uygun seviyelere indirirse, turizm ile ilgili tanıtım çalışmaları arttırılırsa, esnafımızın da maddi sorunları ortadan kalkacaktır. Bursa'nın turizmi ile ilgili ciddi projelerimizi hazırladık. Bu projelerimizi seçim çalışmalarında sürekli dile getiriyoruz" diye konuştu.

"ESNAFIN VERGİ YÜKÜ HAFİFLETİLMELİ"

Küçük Sanayi esnafının sorunlarına da dikkat çeken İnanç Bilgi Çakın, esnafın sorunlarının çözümünün vergi kolaylığı olduğuna işaret ederek, "Bugün esnafımızın üzerine bindirilen yüklü vergilerin hafifletilmesi gerekiyor. Esnafımız, zaten kıt kanaat geçiniyor. Bu konuda hazırladığımız projeler kapsamında esnafla ilgili bazı kalemlerde vergiyi kaldırıp, KDV'de de yeni bir yapılanma yapılması gerekiyor" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa Esnafı Sorunlarını Çakın'a Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement