Bursagaz'dan Çevre Konulu Bilgi Yarışması - Son Dakika
Yerel

Bursagaz'dan Çevre Konulu Bilgi Yarışması

Bursagaz\'dan Çevre Konulu Bilgi Yarışması

çevre konulu bilgi yarışması ile çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlamaya devam ediyor.

12.01.2012 10:59

Bursagaz okullarda düzenlediği

çevre konulu bilgi yarışması ile çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlamaya devam ediyor.

Alt yapı çalışmalarının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de göz dolduran Bursagaz, liselerarası çevre konulu bilgi yarışmasıyla çevre bilincini artırıyor. Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, doğalgazın hayat konforunu artırdığı gibi çevre kirliliğine karşı da adeta bir sigorta görevi gördüğünü söyledi. Bilgi yarışması sayesinde sadece öğrencilerin değil, kullanılacak iletişim kanalları aracılığıyla kamuoyunun da çevre duyarlılığını pekiştirmeyi hedeflediğini kaydeden Tola, Doğalgaz hem konforlu hem de çevreye duyarlı bir yakıt türü. Bu özelliklerinden dolayı yalnızca Bursa'da 550 bin kişinin üzerinde doğalgaz kullanıcısı var. Biz bu sayının daha da artmasını istiyoruz. Fakat Bursagaz olarak önceliğimiz insanlarımızın çevre duyarlılığına sahip olmasıdır. Bunun da en kolay yolunun okullarda yapılacak faaliyetler olduğunu düşünüyoruz. Düzenlediğimiz yarışma sayesinde bu bilince katkı yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Bursagaz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği yarışmasına bu yıl da katılımın son derece yoğun olması beklediğini belirten Tola, ara elemelerin ilçelerde yapılacağını ve sonrasında her ilçeden 3'er takımın katılımıyla yarı finalin yapılacağını söyledi. Tola, ardından ilçe birincilerinin belirlenmesiyle final turunun yapılacağı bilgisini verdi.

Bu yıl ikincisi yapılan yarışmada birinci olan takıma 3 bin TL, ikinci olan takıma bin 500 TL, üçüncü olan gruba ise 750 TL verileceği açıklandı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursagaz'dan Çevre Konulu Bilgi Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement