Busat Sağlık Turizmindeki İlk Ofisini Üsküp'te Açıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Busat Sağlık Turizmindeki İlk Ofisini Üsküp'te Açıyor

03.02.2012 19:48

Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Dr.

Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Dr. Mustafa Esgin, "'Balkanlara Sağlık Bursa Kadar Yakın' sloganıyla, ilk sağlık turizmi ofisini Üsküp'te açacaklarını söyledi.

Esgin, Çelik Palas Hotel'de düzenlediği basın toplantısında, sağlık turizmine yönelen ülkeler arasında Türkiye'nin parlayan bir yıldız olduğunu söyledi.

Sağlık turizminin gelecekte 400 milyar dolarlık bir sektör haline geleceğini kaydeden Esgin, şöyle konuştu:

"Geçen yıl Türkiye'ye sağlık turizmi nedeniyle gelen 110 bin kişiden 850 milyon dolar gelir elde edildi. Ancak bu rakam kesinlikle yeterli değil. Hindistan dünya sağlık turizmi pastasından yüzde 10 pay alıyor. Türkiye'nin payı ise yüzde 1'in altında. Bu rakamı yukarı çıkarmak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu bağlamda yurt dışına açılıyoruz. Mesela 'Balkanlara Sağlık Bursa Kadar Yakın' sloganıyla, ilk sağlık turizmi ofisini Üsküp'te açarak, Balkanlar'da sağlık turizmi konusunda hizmet vereceğiz."

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Busat Sağlık Turizmindeki İlk Ofisini Üsküp'te Açıyor - Son Dakika


Advertisement