Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 90. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 90. Yıl Dönümü

Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 90. Yıl Dönümü

Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 90.yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir'de de coşku içerisinde kutlandı.

30.08.2012 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 90. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir'de de coşku içerisinde kutlandı. Atatürk Stadı önündeki Zafer Bayramı kutlamalarına sivil halk bu sene önceki yıllardan daha fazla katılım gösterdi. Törenlerde bayramın en renkli simaları olan çocuklar ellerinde bayraklarla geçiş yapan askerleri selamladı.

TSK adına bir s ubayın yaptığı konuşmada

Sabah Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan törenlerde Valilik 1 Nolu Salonda askeri ve mülki erkanın tebrikleri kabul edildi. Atatürk Stadı önündeki resmi geçit kutlamaları Balıkesir Vali Vekili Nusret Şahin, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, Belediye Başkanı İsmail Ok'un halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Balıkesir milletvekilleri Tülay Babuşçu ve Haluk Ahmet Gümüş'ün de katıldığı törene vatandaşlar da bu yıl önceki yıllardan daha fazla ilgi gösterdi. Zafer Bayramında en küçükten en büyüğüne zafer coşkusu yaşandı. Bayramın en renkli simaları olan çocuklar ellerinde Türk bayraklarıyla geçit törenindeki askerleri selamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bakım Üsteğmen Gökhan Gencer yaptı. Şehitlerin minnetle yad edildiği konuşmada, 90 yıl önce kazanılan zaferin, "Yeni Türkiye Cumhuriyeti"nin temel taşını oluşturduğu bildirildi. Bakım Üsteğmen Gökhan Gencer, "Bugün, Büyük Türk Ulusunun hürriyet ve istiklaline yeniden kavuşmak için giriştiği Kurtuluş Savaşında kesin zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 90. yıl dönümünü coşkuyla kutlamak, bu kutsal vatan topraklarını kanları ve canları pahasına bizlere armağan eden aziz şehitlerimizi anmak için buradayız. Bu zafer, yeni Türkiye Cumhuriyetinin temel taşı, ulusun birlik ve beraberliğinin teminatıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak yüce Türk Ulusundan aldığımız güç ve kuvvetle bugün üzerinde yaşadığımız, atalarımızın bizlere emanet ettiği, şehit kanlarıyla sulanmış aziz vatanımızı korumaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en değerli emaneti olan çağdaş, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatmaya, bu uğurda dün olduğu gibi bugün de canımızı seve seve vermeye hazırız. Vatanı uğrunda canlarını gözlerini kırpmadan feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anarken, şehit ailelerimize, kahraman gazilerimize minnet ve saygılarımızı sunuyoruz. Ne mutlu Türk'üm diyene" diye konuştu.

Bir öğrencinin şiir okuduğu törende Balıkesir Belediyesi Ritmin Dansı Grubunun zeybek gösterisi ilgi ve beğeniyle izlendi. Halk oyunlarının ardından yapılan resmi geçitte 9. Ana Jet Üs Komutanlığı, Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi ile Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlıklarının sancakları ayakta selamlandı. Geçit merasiminde askeri birlikler, gaziler, Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksek Okulundan bu yıl mezun olan genç astsubaylar, Mehmetçikler ve gaziler ile zırhlı birlikler geçiş yaptı. Kutlamaları askeri ve mülki erkan ile birlikte asker aileleri ve çok sayıda vatandaş izledi. Zafer Bayramı kutlamaları gün içerisinde değişik etkinliklerle kutlanırken, askeri bando da Atatürk Parkında halka açık konser verdi.

(YU)

30.08.2012 15: 30: 40

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 90. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement