Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü

Bulancak, Görele ve Yağlıdere ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi

30.08.2013 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulancak, Görele ve Yağlıdere ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Görele'de saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk büstüne çelenk sunuldu.

Garnizon Komutanı Üsteğmen Fatih Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, 30 Ağustos 1922'de tam 91 yıl önce bugünün, düşmanın belinin kırıldığı ve Türk'ün gücünün dünyaya duyurulduğu gün olduğunu söyledi.

Atatürk'ün, 30 Ağustos'ta Türk milletini özlediği ve layık olduğu bağımsızlığa kavuşturduğunu dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

"Unutmayalım ki Kurtuluş Savaşı'nda bizi zafere taşıyan askerler, şehitler, gaziler, Nene Hatunlar bizlerden biriydiler. Eminim ki Türk istiklal ve cumhuriyetine karşı oluşacak herhangi bir saldırıda hepiniz Nene Hatun, Sütçü İmam ve Mustafa Kemal olacaksınız. Kurtuluş Savaşı 30 Ağustos 1922'de fiilen bitmiş olabilir ama Türk'ün bağımsızlık ile kurtuluşu için verdiği ve vereceği savaş hiç bitmeyecek. Bu şanlı Türk bayrağı dalgalandığı sürece devam edecektir."

Törene, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Emniyet Müdür Vekili İlhan Yıldırım, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Yağlıdere

Yağlıdere ilçesinde Mustafa Kemal İlköğretim Okulu önünde düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İlçe Jandarma Komutanlığı personeli Astsubay Çavuş Ökkeş Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, 30 Ağustos'un Türk ulusunun tarihinde bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "Düşmanlar ve onların ülke içindeki işbirlikçileri tarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karar verilerek topraklar işgal edilmiştir. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk bir milli devlet ve kahraman bir orduyu çıkarmayı başararak 30 Ağustos 1922'de Anadolu'daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kast edenleri tarihe gömmüştür" dedi.

Törene, Kaymakam Osman Aydoğan, Garnizon Komutanı Vekili Demirhan Demir, Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, Emniyet Amiri Turgay Cengiz, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Bulancak

Bulancak'ta Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk büstüne çelenk konuldu.

Jandarma Teğmen Erdinç Boztepe'nin günün anlamını belirten konuşmasının ardından Kaymakam Tayfur Elbasan makamında tebrikleri kabul etti.

Törene, Kaymakam Elbasan, Garnizon Komutanı Sadettin Şahin, Belediye Başkanı Kadir Aydın, Cumhuriyet Savcısı Denizhan Horozgil, mülki amirler ve siyası parti temsilcileri katıldı. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement