Büyükelçi Kadirov'dan Türk İş Adamlarına Yatırım Çağrısı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Büyükelçi Kadirov'dan Türk İş Adamlarına Yatırım Çağrısı

Büyükelçi Kadirov\'dan Türk İş Adamlarına Yatırım Çağrısı
27.11.2012 17:07

Özbekistan'ın Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadirov, "Türkiye'yle iş birliği yapmak istiyoruz."

Özbekistan'ın Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadirov, " Türkiye'yle iş birliği yapmak istiyoruz. Türk iş adamlarını ülkemize bekliyoruz ve inanıyorum ki, Özbekistan ile Türkiye gelecekte de iş birliği yapacak" dedi.

Kadirov, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi'nde düzenlenen 'Yatırım ve Ticareti Arttırma İş Birliği Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 7 yıldır Türkiye'de çalıştığını bildirerek, Türk halkına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Türkiye'nin Özbekistan için önemli bir ülke olduğunu belirten Kadirov, Özbek halkının Türkiye'ye çok sıcak baktığını ifade etti.

Kadirov, Türk iş adamlarının çok tecrübeli olduklarını ve dünya pazarlarını çok iyi bildiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Türk yatırımcılar, bizler için önemli. Türk iş adamları, gelecekte de Özbekistan'da çalışacak. Çünkü fikirlerimiz aynı. Türkiye ile Özbekistan kardeş ülke. İki ülke arasında hiçbir problem yok. İş birliklerini rahatlıkla geliştirebiliriz. Bu anlamda Özbekistan, Türk yatırımcılarını bekliyor. Özbekistan'da yıllık 3,5 milyon ham pamuk yetiştiriliyor. 50-60 milyar metreküp civarında doğal gazımız, yeterli derecede petrolümüz var. Özbekistan, son yıllarda yeterli derecede büyük adımlar attı. Yabancı yatırımcılar için kolaylıklar sağlandı."

"Türkiye ile Özbekistan arasındaki ilişkinin gelişmesini isteyen de, istemeyen de olabilir" diyen Kadirov, şunları kaydetti:

"Çünkü çevremizde dostlarımız da, düşmanlarımız da var. Biz, Türkiye'yle iş birliği yapmak istiyoruz. Türk iş adamlarını ülkemize bekliyoruz ve inanıyorum ki, Özbekistan ile Türkiye gelecekte de iş birliği yapacak. Çünkü, farklı yolumuz yok. Özbekistan'ın kapısı, siz gibi kardeşlerim için her zaman açık."

Toplantıya, Özbekistan Büyükelçiliği Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı İslam Karimov ile Ticari ve Yatırım Müsteşarı Azizbek Salahiddinov ile iş adamları katıldı.

Muhabir: Oktay Özden

Yayıncı: Mürsel Çetin - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyükelçi Kadirov'dan Türk İş Adamlarına Yatırım Çağrısı - Son Dakika


Advertisement