Büyükşehir Belediyesi, 2012 Yılının İlk Meclis Toplantısını Yaptı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi, 2012 Yılının İlk Meclis Toplantısını Yaptı

Büyükşehir Belediyesi, ocak ayı meclis toplantısının 1.bileşimini Belediye Başkanı Asım Güzelbey, başkanlığında gerçekleştirdi.

09.01.2012 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi, ocak ayı meclis toplantısının 1. bileşimini Belediye Başkanı Asım Güzelbey, başkanlığında gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediyenin meclis salonunda yapılan meclis toplantısında yoklamanın ardından bir önceki dönem tutanağının oylanması ile maddelerin görüşülmesine geçildi.

Güzeyley, toplantıda, hafta sonu Van'a yapılan yardım ziyareti ile ilgili meclis üyelerine bilgi verdi.

Van'da meydana gelen deprem sonrasında gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse Gaziantepli hayırseverler tarafından yapılan yardımların devam ettiğini belirten Güzelbey, şunları kaydetti:

"Hafta sonunda 13 kişilik bir heyetle Van ve Erciş'te çeşitli ziyaretlerde bulunduk. Van'da bulunan 6 kardeş köyümüze gıda maddesi ve ihtiyaç malzemesinin yanında 3 kamyon dolusu da halı ve yolluk dağıtımını gerçekleştirdik. Kardeş köylerimizde yaptığımız incelemelerde eksik bulduğumuz konular ile ilgili çalışmalarımızı hemen başlattık. Köy ziyaretlerimiz sonrasında depremde en çok etkilenen Erciş ilçesinde incelemelerde bulunduk. İlçede iki konteyner kent mevcut. Buradaki vatandaşlarımızında sorunlarını dinleyerek eksik gördüğümüz konuların çözümüne yönelik notlarımızı aldık. Gaziantep Vanlı kardeşlerini unutmadı. Bu yardımlara destek olan Gaziantep'teki tüm kurum, kuruluş ve işadamlarına teşekkür ediyorum."

Aynı zamanda, Büyükşehir Meclisi'nde gündeme alınan 36 madde görüşüldü. Gündeme alınan maddelerle ilgili komisyon raporlarının okunmasının ardından 3 madde Plan ve Bütçe Komisyonuna, 22 madde İmar ve Bayındırlık komisyonuna, çalışmaları devam eden 1 madde için komisyona ek süre verilmesine, 10 maddenin de teklif karar olar kabulüne oy birliği ile karar verildi.

Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri tarafından 36 maddenin görüşülmesinin ardından 4 madde gündeme teklif karar olarak alındı.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi, 2012 Yılının İlk Meclis Toplantısını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement