Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'ndan 10. Yıl Konseri - Son Dakika
Son Dakika Logo

Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'ndan 10. Yıl Konseri

25.02.2012 14:47

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, kuruluşunun 10.yılı dolayısıyla özel konser verdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, kuruluşunun 10. yılı dolayısıyla özel konser verdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 24 Şubat'ta Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'nda düzenlenen konserin orkestra şefliğini Ender Sakpınar yaptı.

Senfoni Orkestrası Sanat Danışmanı ve Orkestra Şefi Ender Sakpınar, konser öncesinden yaptığı konuşmada, Senfoni Orkestrası'nın genç ve dinamik müzisyenlerden oluştuğunu belirterek, orkestranın senfoni orkestraları için kısa sayılabilecek bir zaman dilimi içinde başarılı işlere imza attığını kaydetti.

Orkestranın her hafta verdiği konserlerle Eskişehir'in kültür hayatının vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini ifade eden Sakhınar, Türkiye'nin en genç senfoni orkestralarından bir olan Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'nın, her geçen yıl yükselen başarı grafiğiyle ülkedeki senfoni orkestraları arasındaki yerini sağlamlaştırdığını bildirdi.

Konserin ilk bölümünde, konuk solistlerden bandoneon sanatçısı Tolga Salman ile birlikte Piazzolla'nın 6 Tango Öyküsü adlı eserini seslendirdi. İkinci bölümde ise pan flüt sanatçısı Marian Gheras ile birlikte muhteşem bir performans sergileyen Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, müzikseverlere adeta unutulmaz bir gece yaşattı.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'ndan 10. Yıl Konseri - Son Dakika


Advertisement