Büyükşehir Belediyesinden "Batı Çevre Yolu" Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesinden "Batı Çevre Yolu" Açıklaması

Antalya Büyükşehir Belediyesi: "Bölgede yapılan imar çalışması 3 Ekim 2012 tarihli Toprak Kurulu Kararı çerçevesinde ve 27 Şubat 2013 tarihli Kamu Yararı Kararı sınırlarına göre çözümlendirilmiştir"

19.11.2014 13:42

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Batı Çevre Yolu ile ilgili yapılan imar çalışmalarının 3 Ekim 2012 tarihli Toprak Kurulu Kararı ve 27 Şubat 2013 tarihli Kamu Yararı Kararı sınırlarına göre çözümlendirildiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklama ile Batı Çevre Yolu ile ilgili tarım alanlarının imara açılması konusunda yapılan eleştirilere yanıt verildi.

Batı Çevre Yolu ile ilgili bölgedeki imar çalışmalarının ilk kez dönemin Belediye Başkanı Hasan Subaşı zamanında 1998 yılında başlatıldığı belirtilen açıklamada, geçen dönem CHP'li Büyükşehir Belediyesi sürecinde de çalışmaların devam ettirildiği kaydedildi.

Alanla ilgili, İmar Kanunu'nun ilgili maddelerine göre yapılan parselasyon planının 13 Mayıs 2010 tarihinde alınan büyükşehir belediyesi encümen kararı ile onaylandığı ifade edilen açıklamada, ancak söz konusu planın Antalya 3. İdare Mahkemesinin aldığı kararla 2011 yılında iptal edildiği hatırlatıldı.

İptal kararı sonrası Antalya Büyükşehir Belediyesinin talebiyle bölgede imar çalışmalarının yürütülmesi için 3 Ekim 2012 tarihinde Tarım Reformu Genel Müdürlüğünden bölgenin tarıma elverişli olmadığına dair Toprak Kurulu Kararı ile 27 Şubat 2013 tarihinde de İçişleri Bakanlığı tarafından Kamu Yararı Kararı alındığı anımsatılan açıklamada, şöyle denildi:

"Tüm bu çalışmalar geçen dönem CHP'li büyükşehir belediyesi döneminde yürütülmüştür. Ancak mahkeme tarafından bölgede yapılmış imar çalışmalarının iptali sonrasında Konyaaltı Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi arasında mutabakat sağlanamadığı için imar çalışmaları tamamlanamamış, Batı Çevre Yolu'nun açılması yılan hikayesine dönmüştür. 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimler sonrası Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi ile geçmişte sağlanamayan mutabakatı sağlamış ve ortak bir çalışmayla Antalya'nın kanayan yarası haline gelen Batı Çevre Yolu'nun çözüme kavuşması için bu çalışmaları sonuçlandırmıştır. Konyaaltı Belediyesi ile ortak yürütülen çalışmalar neticesinde Batı Çevre Yolu'nun tamamlanmasına yönelik 1/5 bin ve 1/25 bin ölçekli nazım imar planı çalışmaları 12 Kasım 2014 tarihinde yapılan Büyükşehir Meclisi'nde bir MHP'li üyenin çekimser, diğer tüm CHP'li, MHP'li ve AK Partili meclis üyelerinin kabul oyları ile yürürlüğe girmiştir."

Açıklamada, Batı Çevre Yolu ile ilgili yapılan imar çalışmalarının 3 Ekim 2012 tarihli Toprak Kurulu Kararı ve 27 Şubat 2013 tarihli Kamu Yararı Kararı sınırlarına göre çözümlendirildiği vurgulandı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesinden 'Batı Çevre Yolu' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement