Büyükşehir Belediyesinden Çiftçilere Destek - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesinden Çiftçilere Destek

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından çiftçilerin hibe desteği alması amacıyla ücretsiz olarak hazırlanan projelerin toplam bedelinin 9.4 milyon lira olduğu bildirildi.

18.11.2016 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından çiftçilerin hibe desteği alması amacıyla ücretsiz olarak hazırlanan projelerin toplam bedelinin 9.4 milyon lira olduğu bildirildi.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, çiftçilerin desteklerden faydalanmaları için rehberlik ve proje hizmetleri veriliyor. Bu kapsamda çiftçiler adına toplam 163 adet proje hazırlanarak, sisteme girişleri yapıldı. Hazırlanan projelerinin 97'sini arıcılık ürünleri oluştururken, 64'ünü bitkisel üretim çeşitlendirilmesi ile işlenmesi, 1'ini bal işleme tesisi, 1'ini de soğuk hava ve kurutma ünitesi oluşturuyor.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından çiftçilere ücretsiz olarak hazırlanan tarım ve hayvancılıkla ilgili projelerin toplam tutarı ise 9.4 milyon lira civarında olduğu belirtildi.

Hazırlanan projeler içerisinde arıcılıkla ilgili olarak, 19.185 polen tuzaklı, 6.450 polen tuzaksız, 700 plastik tabanlı, 56 bal süzme, 42 bal dinlendirme, 63 polen kurutma, 1 polen temizleme, 14 güneş enerji sistemi, 12 karavan ve 1 güvenlik kamera sistemi, bitkisel üretimle ilgili olarak da; 39 mibzer, 41 pulluk, 55 kültüvatör, 53 römork, 49 pülverizatör, 22 goble-diskaro, 1 konveyör, 25 gübre serpme, 6 tesviye küreği, 8 çayır biçme, 1 su tankeri ve 6 rotavatör bulunuyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak,Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna sunulan ve üreticilerin kaderini değiştirecek olan 2 büyük proje hayata geçirildi. Bu kapsamda 980 bin liralık Pütürge Bal Üreticileri Birliği Bal İşleme Tesisi ile 1.7 milyon liralık Savaklı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Soğuk Hava ve Kurutma Ünitesi projelerinin TKDK tarafından incelenmesinin devam ettiği, en kısa sürede projelerin onaylanarak çiftçilerin hizmetine sunulacağı kaydedildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesinden Çiftçilere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement