Büyükşehir'den Mahallelere Bank - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den Mahallelere Bank

Büyükşehir\'den Mahallelere Bank

Mersin Büyükşehir Belediyesi, atölyelerinde bank üreterek, köy statüsünden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerine dağıtıyor.

08.11.2016 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi, atölyelerinde bank üreterek, köy statüsünden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerine dağıtıyor. Bu kapsamda şu ana kadar 105 bank üretilerek mahallere yerleştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, köylerin mahalle statüsüne kavuşarak hizmet alanına geçmesiyle birlikte başlatılan hizmet atağında, söz konusu mahallelerin sorunları büyük ölçüde giderildi. Mahallelere şimdi de Büyükşehir Belediyesi tarafından üretimi yapılan oturma grupları hediye ediliyor. Kısa sürede 105 adet bankın üretimini gerçekleştirerek mahallelere dağıtan Büyükşehir Belediyesi, bank üretimine de hız kesmeden devam ediyor. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ise üretilen bankları mahalle muhtarlarının talepleri doğrultusunda ihtiyaç duyulan bölgelere dağıtıyor.

"Banklar, hizmetlerin eşantiyonu oldu"

Bank dağıtımı yapılan mahallelerde yaşayan vatandaşlar ise memnuniyetlerini dile getirerek, belediyeye ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a teşekkür ediyor. Puğkaracadağ Mahallesi Muhtarı Ahmet Güzle, hediye edilen bankları, mahallelerinde faaliyet gösteren camiye koyacaklarını belirterek, "Büyükşehir Belediyemiz göreve geldiğinden beri içme suyu sorunumuzu ortadan kaldırdı, borularımızı yeniledi, sıcak asfaltımızı yaptı, parkelerimizi döşedi, bayrağımızı dikti. Levhalarımızı diktirdik, hatta yol çizgilerimizi bile yaptılar. Büyükşehir'den hiçbir sıkıntımız yok. Başkanımızdan da Allah binlerce kere razı olsun. Mahallemizde olmayan, yapılmayan hiçbir şey kalmamıştı, şimdi hediye edilen banklar da yapılan hizmetlerin eşantiyonu oldu. Bu banklarımızı da götürüp camimize koyacağız" dedi.

Mahalle sakinlerinden Mustafa Celep de "Bu yaşıma kadar ne ben ne de mahalle sakinlerimiz böyle hizmetler görmedi. Birçok hizmet yapıldı. Daha önce görmeye alışık olmadığımız ama bugüne kadar hep istediğimiz işler yapıldı. Son olarak bank hediye ettiler. Maddi olarak çok büyük yatırımlar olmasa da manevi değeri büyük. 'Neden bugüne kadar mahallemize bir bank bile gelmedi?' diye düşününce, aradaki farkı da görüyoruz" diye konuştu.

Selim Kırbaş da çiftçilik yaptığı Puğkaracadağ Mahallesi'nde özellikle son 2 yılda önemli değişiklikler yaşandığını anlattı. Büyükşehir Belediyesi'nin mahallelerine yaptığı hizmetlere devam edeceğine inandıklarını söyleyen Kırbaş, "Geçmişe bakınca yüzde 100 değişim var. Çünkü çalışma ve gayret var. Daha iyi çalışmalar yapacaklarına da inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Mahallemize 2 milyon TL'nin üzerinde hizmet yatırımı yapıldı"

Karacailyas Emek Mahallesi Muhtarı Nuri Kalka ise Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallelerine yapılan hizmetlere teşekkür ederek, şunları söyledi: "Hiçbir ayrım yapmadan bütün halka eşit şekilde hizmet götüren bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Allah ondan razı olsun. Bizim mahalleye 2 milyon TL'nin üzerinde bir hizmet yatırımı yapıldı. Bütün yollarımız, parklarımız, bu parkların aydınlatmalarına varıncaya kadar her şeyimiz yapıldı ve hiçbir eksiğimiz kalmadı. Sadece Emek Mahallesi değil, tüm Karacailyas, hatta tüm Mersin, Büyükşehir Belediye Başkanımıza minnettar. Her zaman başkanımızın yanındayız. Söyleyecek söz bulamıyorum. Gittim müracaatta bulundum, daha sırtımı dönmeden istediğimiz banklar bile hemen geldi."

Mahalle sakinlerinden Abdullah Ayaz da "42 yıldır bu mahallede yaşıyorum. Değişimi gözümüzle görüyoruz" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den Mahallelere Bank - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement