Çağdaş Koro'dan Müzik Ziyafeti - Son Dakika
Yerel

Çağdaş Koro'dan Müzik Ziyafeti

Çağdaş Koro\'dan Müzik Ziyafeti

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) bünyesinde kurulan 'Çağdaş Koro', derneğin kuruluşunun 25. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Mersin’de sanatseverlere müzik ziyafeti sundu.

08.04.2014 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) bünyesinde kurulan 'Çağdaş Koro', derneğin kuruluşunun 25. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Mersin'de sanatseverlere müzik ziyafeti sundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Sarayı'nda düzenlenen konsere, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin Eski Valisi Akif Tığ ve çok sayıda sanatsever izledi. 'Çağdaş Koro' tarafından seslendirilen eserler büyük beğeni toplarken, solistler ayakta alkışlandı. Konser öncesi konuşan ÇYDD Mersin Şube Başkanı Maryet Tanlı, bu yılı değişik etkinlikler yaparak geçirmek istediklerini söyledi. Derneğin kuruluş gününü 21 Şubat tarihinde düzenledikleri bir kokteyl ile kutlamaya başladıklarını anımsatan Tanlı, "ÇYDD olarak 25. yıla erişmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. 25. yaşımızı çeşitli etkinliklerle kutlarken on binlerce gencimize verdiğimiz eğitim desteği ile onların yaşamında yeni bir yol açtık. Bununla da övünüyoruz. Bugün burada 25. yıl konserimizle sizlere bünyemizde oluşturduğumuz 'Çağdaş Koro' ile bir müzik ziyafeti sunacağız" dedi.

Fikri hür, vicdanı hür bir nesil yaratmak için her geçen gün daha fazla çalıştıklarını, bu yolda kendilerini destekleyenlere ve geleceğin güvencesi gençlere güvendiklerini kaydeden Tanlı, "Bizler daima cumhuriyete sahip çıkacağız. Atatürk ilke ve devrimlerini, cumhuriyet değerlerini, demokrasiyi, eğitimde fırsat eşitliğini, insan onuruna saygıyı egemen kılacak bir Türkiye yaratılana kadar, Türkiye sevdalıları olarak çalışmayı sürdüreceğiz. Cumhuriyetimizin sanat kurumlarının kapatılmasının gündemde olduğu şu günlerde inadına 'Sanata evet' diyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çağdaş Koro iki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde rast makamında Türk sanat müziğinden eserler icra ederken, ikinci bölümde ise Türk Sineması'nın 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Yeşilçam film müziklerinden oluşan seçkiler sundu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çağdaş Koro'dan Müzik Ziyafeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement