Cami Yerine Tabela Asıldı - Son Dakika
Yerel

Cami Yerine Tabela Asıldı

Cami Yerine Tabela Asıldı

Malatya'da yapılacak olan en büyük caminin tabelası asılırken, proje konusunda Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet Görmez'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüleceği belirtildi.

22.10.2013 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da yapılacak olan en büyük caminin tabelası asılırken, proje konusunda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüleceği belirtildi.

Malatya Belediyesi yanında, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk'un yaptıracağı Mehmet Kavuk Camisi için Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez ile de görüşüldüğü ve Görmez'in projeye olur verdiği bildirildi.

Mehmet Kavuk, "Mehmet Kavuk Camisi için Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile de görüştük ve kendisinin oluru alındı. Şimdi Sayın Görmez aracılığıyla Başbakanımızdan randevu alıp, projeleri hakkında çekincelerini alarak istişarelerde bulunacağız" dedi.

Bu arada, 10 dönümlük alanın çevrilmesinden sonra tabela da asılarak mimari projenin Nevzat Sayın, mekanik proje Bahri Türkmen ve elektrik proje olarak da Kemal Ovacık yazıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Eylül 2013 tarihinde Malatya ziyaretinde büyük cami konusu Erdoğan'a iletildiği Başbakan Erdoğan'ın proje konusunda çekincelerini ilettiği, bu nedenle proje konusunda Başbakan'dan randevu alınıp görüşülmesi planlanmıştı.

10 dönümlük alana yapılacak ve aynı anda 6 bin kişinin namaz kılabileceği Malatya'nın en büyük camisi olacak Mehmet Kavuk Camisi'nin Selçuklu mimarisine göre projelendirildiği, kubbesinin olmayacağı ve 4 adet minaresinin olacağı belirtildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement