"Güzel Bir Mekanda Halkımızla Birlikte İftar Yapmaktan Mutluyuz" - Son Dakika
Yerel

"Güzel Bir Mekanda Halkımızla Birlikte İftar Yapmaktan Mutluyuz"

"Güzel Bir Mekanda Halkımızla Birlikte İftar Yapmaktan Mutluyuz"

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Makamı Daniyal Meydanında Tarsuslularla birlikte iftar açmaktan mutlu olduklarını söyledi.

09.07.2014 09:55  Güncelleme: 10:04

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Makamı Daniyal Meydanı'nda Tarsuslularla birlikte iftar açmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Makamı Daniyal Meydanı'nda her gün yaklaşık 3 bin kişinin orucunu açtığını ifade eden Başkan Can, buradaki huzurun ve manevi havanın ülke geneline yayılmasını arzu ettiğini belirtti.

İftar programında İmam Hatip öğrencilerinden oluşan ilahi grubu okudukları ilahilerle gönülleri coşturuyor. Ezanın okunmasıyla yapılan iftar duasına meydanı dolduranlar hep birlikte amin diyor ve oruçlar açılıyor.

Güzel bir mekanda vatandaşlarla birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, kendilerini yalnız bırakmayan Tarsuslulara ve konuklara teşekkür etti. Can, "Bizlerle beraber olduğunuz için teşekkür ediyorum. Tarsus Belediyesi olarak Ramazan ayında geçmişten gelen ananeleri yaşatmayı amaçlıyoruz. Ramazan ayı, rahmet ayı, bereket ayı, insanların bir araya gelmesine vesile olan İslam aleminin çok önemli günleri. Ülkemizde, özellikle de İslam aleminde olduğu gibi kentimizde de bu tür iftarlarla insanlarımızı bir araya getirerek, dayanışmayı ve kaynaşmayı sağlıyoruz. Ramazan akşamlarını en iyi şekilde değerlendirmek arzusundayız. Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyor, sağlık ve mutlu günler diliyorum" dedi.

İftar programından memnun kalan vatandaşlar Başkan Can'a teşekkür ederken, fotoğraf çektirmek için adeta yarıştılar.

Başkan Can, program sonunda vatandaşlarla çay içip, sohbette bulundu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Güzel Bir Mekanda Halkımızla Birlikte İftar Yapmaktan Mutluyuz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement