Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Avustralya'nın Victoria eyaletinde İşçi Partisi Hükümetinin Gazi İşleri Bakanı olarak görev yapan John Hamdi Eren ile bu ülkeden gelen bir grup öğrenci, Gelibolu ilçesinde öğrencilerle resim ve spor yaptı, dans etti.

24.04.2015 19:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Avustralya'nın Victoria eyaletinde İşçi Partisi Hükümetinin Gazi İşleri Bakanı olarak görev yapan John Hamdi Eren ile bu ülkeden gelen bir grup öğrenci, Gelibolu ilçesinde öğrencilerle resim ve spor yaptı, dans etti.

Eren ile Avustralyalı 80 öğrenci ve 14 öğretmeni, Gelibolu Anadolu Lisesine gelişlerinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Atik Ekin, Şube Müdürü Arzu Yücesoy, Okul Müdürü Mesut Kaya, öğretmen ve öğrenciler karşıladı.

Okulda gerçekleştirilen törende, Türkiye ile Avustralya'nın milli marşları çalındı.

Eren, törendeki konuşmasında, 5 yaşındayken 1970 yılında anne ve babasının kararıyla Avustralya'ya göç ettiklerini belirterek, "Türklüğümü unutmadan, konuşmamı dahi değiştirmeden, bir Türk olarak bu mevkilere geldim. Burada bulunmaktan dolayı da çok mutluyum. 20 bin kilometre uzakta bir Türk bakan olarak da sizlerle beraber, 100 yıl önce şehit olanları anmak için bu güzel topraklarda bulunmanın onurunu yaşıyorum" dedi.

Kaya ise iki ülke arasında gelişen ve ilerleyen dostluğun devamını gençlerin sağlayacağını söyledi.

Daha sonra, Türk ve Avustralyalı öğrenciler, "barış" konulu resim çizip okul duvarlarına astı. Öğrenciler ardından basketbol oynayıp dans etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement