Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi Alaca'da Açıldı - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi Alaca'da Açıldı

Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi Alaca\'da Açıldı

Çorum'un Alaca Belediyesi'nin organize ettiği "Çanakkale 1915 Müzesi" düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

17.04.2012 17:40

Çorum'un Alaca Belediyesi'nin organize ettiği "Çanakkale 1915 Müzesi" düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

Şehit Nedim Tuğaltay Lisesi Spor Salonu'nda Çanakkale Savaşı'nda kullanılan malzemelerin yer aldığı müze serginin Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erdal Konçul, İlçe Emniyet Müdürü Sedat Haşimoğlu, Çopraşık Belediye Başkanı Seyfettin Arslan, İlçe Müftüsü İsa Solmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selçuk Güneş, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esad Eyvaz, Çanakkale Savaşı'nda yaşanan olayların ilçe halkına daha iyi anlatılabilmesi noktasında bu organizasyonu yaptıklarını söyledi. Çanakkale ruhunun yaşatılması gerektiğini ifade eden Başkan Eyvaz, ayrıca genç nesillere bu ruhun anlatılması gerektiğini ifade etti.

Çanakkale Savaşı'nın dünyanın en güçlü, tanınmış ordu ve donanmalarına karşı imanın, inancın, vatan ve bayrak sevgisinin, hürriyet aşkının galibiyeti olduğunu vurgulayan Başkan Eyvaz, "Bu müzeyi bütün çocuklarımızın görmesi gerektiğine inanıyorum. Tarihi mutlaka iyi bilmemiz gerekiyor. Eğer tarihi iyi bilmezseniz, geleceği iyi kuramazsınız. Gelecekteki tehlikeleri fark edemezsiniz. Bu bakımdan bütün çocuklarımızın Çanakkale'ye gitmesi, orayı görmeleri gerektiğini, oradan ders almalarını, geleceği kurarken de Türk milletinin geçirmiş olduğu mübadeleleri görmelerini ve öğrenmelerini istiyorum. Çanakkale'ye gitme imkanı bulamayan öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız Çanakkale Savaş Müzesi'ni muhakkak ziyaret ederek, şanlı ecdadımızın ne zorluklara göğüs gererek bu kutsal toprakları bizlere vatan yaptıklarını görmelerini istiyorum" diye konuştu.

Çanakkale 1915 Gezici Savaş Malzemeleri Müzesi tarafından sergilenen eserlerin Gelibolu, Seddül Bahir Müzesi'ndeki eserler olduğuna dikkat çeken Çanakkale Müzesi Genel Koordinatörü Cengiz Yürükaslan, Çanakkale'ye gidilmeden, bir çok eserin görülebileceğini belirtti. Yaklaşık 4 bin parça savaş malzemesinden oluşan müzede, 25 ayrı pano ile savaş sırasında yaşananlar canlandırılıyor. Hem Türk hem de İngilizlerin kullandığı malzemelerin bulunduğu sergide, ziyaretçiler Çanakkale Savaşı ile ilgili detaylı bilgi sahibi olabiliyorlar.

Sergide ayrıca Çanakkale Savaşı'nda hayatını kaybeden 15 Alacalı şehit adına bröve yapıldı. Savaşta hayatını kaybetmiş olan Alacalı şehitlerin ad ve soyadlarının yer aldığı bröveler de Şehit Nedim Tuğaltay Lisesi Spor Salonu'nda, Alaca Şehitliği bölümünde sergileniyor.

19 Nisan Perşembe gününe kadar açık kalacak olan Çanakkale 1915 müzesi, sabah saat 09.00'dan akşam 19.00'a kadar Şehit Nedim Tuğaltay Lisesi Spor Salonu'nda ziyaret edilebilecek. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi Alaca'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement