Çankırı'da Rabia Parkı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Çankırı'da Rabia Parkı Açıldı

Çankırı\'da Rabia Parkı Açıldı

Çankırı Belediyesi tarafından "18 ayda 18 proje" kapsamında yapılan "Rabia" parkı hizmete açıldı.

12.09.2013 20:06

Çankırı Belediyesi tarafından "18 ayda 18 proje" kapsamında yapılan "Rabia" parkı hizmete açıldı.

Parkın açılış törenine, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AK Parti Milletvekilleri Hüseyin Filiz ve İdris Şahin, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz, AK Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Buğday Pazarı Mahallesi'nde yapılan açılış töreninde konuşan Milletvekili Hüseyin Filiz, Çankırı'ya hizmet vermenin şeref olduğunu belirterek, "Çankırı'ya hizmet vermek herkese nasip olmaz. Demokrasi şehidi, İslam şehidi kardeşimizin ismini bu parka veriyoruz" dedi.

Milletvekili İdris Şahin ise parkın 12 Eylül'de açılmasının önemli bir mesaj olduğunu kaydederek, Çankırı insanına daha fazla hizmet vermek için çalıştıklarını dile getirdi.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç de, göreve başladığında Çankırı'yı değiştirmeye talip olduğunu söylediğini hatırlatarak, bunu yavaş yavaş hayata geçirdiklerini ifade etti.

"Rabia" ismi verilen parkın eski halini anlatan Dinç, burada önemli bir alt yapı çalışması yaptıklarını kaydetti.

Parka Belediye Meclisinde aldıkları kararla "Rabia" ismini verdiklerini ifade eden Başkan Dinç, "Rabia'nın ne anlama geldiğini içi sızlayanlar çok iyi bilirler. Rabia, halkı Müslüman olan bir ülkedeki meydanın adı değildir. O, tüm müminlerin gönlünün, gönül meydanının adıdır. Zulme karşı soylu bir direnişin adıdır. Zalimlere karşı dik duruşun adıdır. Demokrasinin, insan haklarının, özgürlüklerin dünyaya açılan penceresinin adıdır. Dolayısıyla Rabia bizim adımızdır. Değerlerimizin, inançlarımızın adıdır" dedi.

Konuşmaların ardından hep birlikte "Rabia" işareti yapılarak parkın açılışı gerçekleştirildi.

Daha sonra bin 900 metrekare alana yapılan ve içerisinde çocuk oyun grubu, 3 adet kameriye, 15 adet bank ve spor aletleri bulunan park gezildi. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çankırı'da Rabia Parkı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement