Çavuşcu köyünde Ramazan ayında birlik ve beraberlik - Son Dakika
Yerel

Çavuşcu köyünde Ramazan ayında birlik ve beraberlik

Çavuşcu köyünde Ramazan ayında birlik ve beraberlik

Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Çavuşcu köyünde yaşayanlar, Ramazan ayı boyunca düzenlenen iftar yemeklerinde bir araya gelerek oruçlarını birlikte açıyorlar. Köyde evlerinde yemek pişirmeyen vatandaşlar, kurulan sofrada hep beraber iftar yapıyorlar. Köyün Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir İşdüzer, bu geleneği geleneksel hale getireceklerini belirtti ve toplu yemeklerin insan ilişkilerini güçlendirdiğini vurguladı. Köyde yaşayanlar ve gurbetteki köylüler bir araya gelerek köyün sorunlarını tartışıyor ve güç birliği oluşturuyorlar.

07.04.2024 17:50  Güncelleme: 17:51

Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Çavuşcu köyünde yaşayanlar, Ramazan ayı boyunca oruçlarını düzenlenen iftar yemeklerinde birlikte açtılar.

Çavuşcu köyünde Ramazan ayında evlerinde yemek pişirmeyen vatandaşlar, kurulan sofrada hep beraber iftar yapıyorlar. Çavuşçu Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir İşdüzer, bu geleneği geleneksel hale getireceklerini söyledi. Toplu yemeklerin insan ilişkilerini daha güçlü hale getirdiğini belirten İşdüzer, "Gurbetteki köylülerimizle köyde yaşayan hemşehrilerimiz bir araya gelerek köyümüzde birlik ve beraberlik içerisinde köyün sorunlarını tartışarak, güç birliği oluşturmaktadır" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çavuşcu köyünde Ramazan ayında birlik ve beraberlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement