Çaycuma'da Diyanet-Sen'den Çanakkale Konferansı - Son Dakika
Yerel

Çaycuma'da Diyanet-Sen'den Çanakkale Konferansı

Çaycuma\'da Diyanet-Sen\'den Çanakkale Konferansı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Diyanet-Sen Çaycuma İlçe Temsilciliğinin düzenlemiş olduğu ''Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı'' düzenlendi.

16.03.2014 20:19

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Diyanet-Sen Çaycuma İlçe Temsilciliğinin düzenlemiş olduğu "Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı" düzenlendi. Ünlü Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu konferans verdi.

15 Mart 2014 Cumartesi günü ünlü Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu Çaycumalılara unutulmaz bir konferans verdi. Sunuculuğunu Zekeriya Kamit ve Hakkı Yaşa'nın yaptığı program İstiklal Marşı ile başladı. Çaycuma Merkez yeni camii İmam Hatibi Kadir Güney'in okuduğu Kur'an-ı Kerim'in ardından Diyanet-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç bir açılış konuşması yaptı. Başkan Tunç konuşmasında, "Bugün 15 Mart 2014 Cumartesi, 18 Mart 1915'de Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferinin 99.yılını kutlamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu büyük zafer hepimize kutlu olsun. Son yıllarda ülkemizde azımsanmayacak kadar güzel şeyler olmaktadır. Bu cennet vatanın maddi ve manevi açıdan ilerlemesine katkı sunan herkese sonsuz teşekkürlerimizi arz ederiz. Ancak Çanakkale ruhundan uzaklaşıldıkça göz ardı edilemeyecek kadar önemli acı mazaraların yaşandığını da üzülerek müşahede etmekteyiz. İşte tam da bu noktada Çanakkale Ruhunu yeniden yaşamaya ihtiyacımız olduğu inancıyla böyle bir program yapmaya karar verdik. Biliyorduk ki bizi yeniden ayağa kaldıracak ruh Çanakkale ruhudur, ecdadımızın ruhudur. İşte bunu bize anlatması ve Çanakkale ruhunu yeniden yaşatması için ülkemizin yetiştirdiği mümtaz şahsiyetlerden biri olan Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu Hocamızı Çaycuma'mızadavet ettik. Kendileri de nezaket gösterip davetimizi kabul ettiler. Hocamıza huzurlarınızda yürekten teşekkür ediyor hoş geldiniz diyorum. Çok değerli meslektaşlarım başta olmak üzere bu güzel organizenin gerçekleşmesinde katkısı olan bütün dostlarımıza ve katılımlarıyla bizleri onurlandıran saygıdeğer halkımıza, çevre il ve ilçelerden gelen kıymetli misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Çanakkale Zaferinin 99. yılında aziz şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmetle anıyor, programımızın hayırlara vesile olması dileğiyle hepinize selam ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Açılış konuşmasının ardından Çaycuma Aşiyan İlahi grubu söylediği Kahramanlık türküleriyle duygu dolu bir konser verdi. Daha sonra programın konuğu tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu kürsüye davet edildi. Bahadıroğlu Çaycumalıları selamladıktan sonra Çanakkale Zaferi ve Çanakkale ruhu hakkındaki muhteşem sunumunu gerçekleştirdi.

Yavuz Bahadıroğlu, "Bu milletin her yükselişinde mutlaka önüne bir yerlerden engel çıkarılmaya çalışılmıştır. Ama milletimiz her defasında bu engelleri aşmasını bilmiştir. Allah'ın izniyle bundan sonra da aşacaktır. Çanakkale Zaferi bunun en güzel örneklerinden biridir" dedi.

Konuşmasında İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'a da değinen Yavuz Bahadıroğlu İstiklal marşının sadece iki kıtasını değil tamamını anlamak gerektiğini söyledi. Bahadıroğlu Akif'in Çanakkale Şehitlerine şiirini gözyaşları içinde okuyan Süleyman Nazif Akif hakkında"Allah'ın şehitleri olduğu gibi şairleri de vardır" sözünü hatırlatarak Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle andığını belirtti. Çaycuma Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mithat Gülşen ve Çaycuma Müftülüğü Şube Müdürü Erdal Oruçoğlu'nun takdim ettikleri plaketlerin ardından Yavuz Bahadıroğlu'na Diyanet-Sen Çaycuma temsilciliği adına Diyanet-Sen Zonguldak Şube Başkanı Halil İbrahim Kulaç tarafından meşhur Çaycuma yoğurdu hediye edildi. Yavuz Bahadıroğlu daha sonra açılan standda kitaplarını imzaladı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaycuma'da Diyanet-Sen'den Çanakkale Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement