Çekmeköy Belediyesi, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TAP iş birliği ile başlatılan proje ile okullar arasında atık pil toplama yarışması düzenlenecek. Öğrencilere çevre bilincinin ve geri dönüşümün öneminin anlatılmasının amaçlandığı kampanyada en çok atık pili toplayan okullara ödüller verilecek.
Çekmeköy Temizlik İşleri Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TAP'ın (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) proje ortağı olduğu "Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"nda, dereceye giren okulları büyük ödüller bekliyor.
"Doğanın Pili Bitmesin" sloganı ile başlatılan yarışmanın tanıtım toplantısı, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın ev sahipliğinde Çekmeköy Belediyesi'nde gerçekleştirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri ve her okuldan bir öğretmenin katıldığı toplantıda; atık pillerin çöp olmadığı, geri dönüştürülebilir bir materyal olduğu ve dönüştürülen her pilin doğaya sağladığı fayda anlatıldı. Nüfus artışı ve teknoloji ile yaşanan hammadde kullanımın doğaya verdiği zararların da anlatıldığı tanıtım toplantısında, geri dönüşümle dünyaya ve doğal yaşama kazandırılanlar sayılarla anlatıldı.
Tanıtım toplantısında konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, "Daha iyi şehirlerde yaşamak ve çocuklarımıza daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için çalışıyoruz. Sorumluluklarımız arasında çocuklarımıza çevre bilincini aşılamak da var. Bu nedenle başlattığımız projenin gençlerimiz arasında ilgi göreceğine inanıyorum" dedi.
ATIK PİLLE MASA TENİSİ KAZANACAKLAR
Çevre bilincinin kazandırılması amaçlanan projede öğrenciler çevrelerinde kullanım süresini tamamlamış atık pilleri okullarına konulacak pil geri dönüşüm kutusuna atacaklar. Ekim ve Nisan ayları arasında devam edecek atık pil toplama işleminin ardından dereceye giren okullara ödüller verilecek. Yarışmada birinci olan okula masa tenisi seti, ikinci olan okula spor malzemeleri seti, üçüncüye de satranç takımları hediye edilecek.
PİLLERDE GERİ DÖNÜŞÜM NEDEN ÖNEMLİ?
Kullanım ömrünü tamamlamış veya uğramış olduğu fiziksel hasar sonucu kullanılamayacak duruma gelmiş olan pillere, atık pil diyoruz. Atık hale gelmiş pillerin onarılarak tekrar kullanımı mümkün değildir. Atık piller evsel atıklarla karıştırılmamalı ve kesinlikle çöpe atılmamalıdır.
Atık piller ateşe, su kaynaklarına atılmamalı ve toprağa gömülmemelidir. Aksi halde pilin dış kabı zamanla delinerek içindeki metaller ve kimyasal maddeler toprağa ve sulara karışabilir.
Atık piller evlerinizde ayrı biriktirilerek, atık pil toplama kutularına atılmalıdır. - İSTANBUL
Son Dakika › Yerel › Çekmeköy'de 'Doğanın Pili Bitmesin' Kampanyası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?