Cezayirli Sanatçı Sauad Massi İstanbul'da Konser Verecek - Son Dakika
Yerel

Cezayirli Sanatçı Sauad Massi İstanbul'da Konser Verecek

Dünya müziğine ilgi duyanların beğeniyle takip ettiği sanatçıların arasında yer alan Cezayir'in yıldızlarından Souad Massi, 20 Ocak'ta İş Sanat'ta konser verecek.

17.01.2012 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya müziğine ilgi duyanların beğeniyle takip ettiği sanatçıların arasında yer alan Cezayir'in yıldızlarından Souad Massi, 20 Ocak'ta İş Sanat'ta konser verecek.

İş Sanat'tan yapılan açıklamaya göre, Cezayir'in dünya müzik sahnesine armağanı olan Souad Massi, İstanbullu sanatseverler ile ilk kez İş Sanat'ta buluşacak.

Souad Massi, 20 Ocak Cuma akşamı gerçekleşecek konserde, Raoui ve Ghir Enta'nın da aralarında bulunduğu şarkılarını seslendirecek.

Müzik kariyerine 1989 yılında Cezayir'de başlayan Massi, seslendirdiği parçalarda yer alan politik içerik nedeniyle Cezayir'de muhalif müzik yapmaya çalışan tüm meslektaşları gibi Fransa'ya yerleşmek zorunda kaldı.

Ritmik melodileri ve duru sesiyle seslendirdiği sosyal içerikli şarkılarıyla 60'lardaki protest sanatçıların çağdaş bir yansıması olarak görülen Massi, halk, chaabi, rock gibi farklı türleri bir araya getirdiği ilk albümü Raoui ile uzun süre Fransa müzik listelerinin ilk sıralarında yer aldı. Sempatik yapısı ve canlı kişiliği ile günümüzün en aktivist etnik sanatçıları arasında yer alan Massi, eleştirmenler tarafından sıklıkla Joan Baez ve Tracy Chapman ile özdeşleştiriliyor. 2002 yılında en prestijli dünya müziği ödüllerinden "BBC Radio 3" ve Fransa'da altın plak ödülüne layık görülen sanatçı, güzel sesi ve zarafeti ile günümüzün önde gelen dünya müziği elçileri arasında yer alıyor.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cezayirli Sanatçı Sauad Massi İstanbul'da Konser Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement