CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, Osmaniye'de Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, Osmaniye'de Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, Osmaniye\'de Açıklaması

"Cumhuriyetimiz 90 yaşında ama ülkede hala demokrasi açığı var, özgürlük açığı var" "Türkiye üç vatan evladını kaybetti, üçü de bizim canımız, oların acısı bizim acımız.

14.03.2014 14:36

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "Cumhuriyetimiz 90 yaşında ama ülkede hala demokrasi açığı var, özgürlük açığı var" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'nı (OTSO) ziyaret eden Oran, OTSO Başkanı Murat Teke'den kent hakkında bilgi aldı.

Türkiye'nin, askeri darbe yönetimlerinin çıkardığı yasalarla idare edildiğini, yeni bir siyaset sistemine geçilmediği müddetçe ülkenin "bir ileri iki geri" gideceğini belirten Oran, "Bu, partilerin başarısı ya da başarısızlığıyla alakalı bir şey değil, sistemin değişmesi lazım. Sistemin daha katılımcı, daha çoğulcu ve uzlaşmacı olması gerek. Bu sistemin bağımsız denetim kurumlarınca denetlenmesi lazım. Cumhuriyetimiz 90 yaşında ama ülkede hala demokrasi açığı var, özgürlük aç var" diye konuştu.

Türkiye'nin sıkıntılı süreçten geçtiğine değinen Oran, sistemin modernize edilmesi, güncellenmesi, özellikle sosyal  ve ekonomik boyutuyla Avrupa Birliği normlarına uygun hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Daha sonra partisinin seçim bürosuna geçen Oran, burada yaptığı konuşmada, yerel seçimlerin, cumhurbaşkanlığı seçimini ve genel seçimleri etkileyeceğini söyledi.

CHP'nin 90 yıldır Türkiye'nin birleştirici gücü, sağduyusu ve sigortası olduğunu savunan Oran, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye, son bir haftada üç acı olayı yaşadı, Türkiye üç vatan evladını kaybetti; Berkin Elvan, Burak Can, ve polis Ahmet. Üçü de bizim evladımız, üçü de bizim canımız, üçü de bizim fidanımız, onların acısı bizim acımız. Biz, CHP olarak onların acısı üzerinden siyaset yapmayı reddediyoruz. İktidar partisine baktığımız zaman Berkin Elvan ile ilgili söz söylemezler ama siyaset yapmak istedikleri bir alan bulduklarında bu fırsatı kaçırmazlar. İşte AK Parti ile CHP arasındaki fark bu. CHP, ayrımcılık ve inanç üzerinden siyaset yapmaz."

Osmaniye Belediye Başkan adayı Haydar Aktürk için destek isteyen Oran, daha sonra çarşı esnafını ziyaret etti. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, Osmaniye'de Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement